Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την απόσυρση των στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία.
Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, το υπουργείο ανέφερε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός είχαν μεταφερθεί στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Το υπουργείο ανέφερε ότι η απόσυρση είχε ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί στις 05.00 ώρα Μόσχας (04.00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπάρχει ούτε ίχνος από στρατιωτικό εξοπλισμό ή στρατιώτης που να έχει μείνει στη δυτική πλευρά του ποταμού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της περιοχής, τη Χερσώνα, και δεν υπήρξαν απώλειες προσωπικού ή εξοπλισμού κατά την αποχώρηση.
Εμφανίστηκαν επίσης εικόνες που δείχνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία που αναρτήθηκε στο κέντρο της Χερσώνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανώς από παρτιζάνους που δραστηριοποιούνται στην πόλη, καθώς οι κάτοικοι έμειναν σε μεγάλο βαθμό σε εσωτερικούς χώρους και ορισμένες ρωσικές αναφορές αναφέρουν ότι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις είχαν εισέλθει στην πόλη.
Κρεμλίνο: Το καθεστώς της Χερσώνας ως «τμήματος της Ρωσίας» δεν αλλάζει
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το καθεστώς της περιοχής είναι «καθορισμένο και συγκεκριμένο» και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αλλαγές.
«Είναι ένα θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας — είναι νομικά συγκεκριμένο και καθορισμένο. Δεν υπάρχουν αλλαγές και δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει μετανιώσει που ανακοίνωσε την προσάρτηση της Χερσώνας και τριών άλλων περιοχών σε μια θριαμβευτική εκδήλωση στη Μόσχα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση