Μητέρα καταγγέλλει πως το σχολείο άφησε την 7χρονη κόρη της «να λιμοκτονήσει»
Μητέρα καταγγέλλει πως το σχολείο άφησε την 7χρονη κόρη της «να λιμοκτονήσει» επειδή έκριναν ακατάλληλα τα ρούχα της

Δεν έδωσαν φαγητό στο παιδί της επειδή δεν φορούσε τα κατάλληλα ρούχα, όπως καταγγέλλει μια μητέρα η οποία έχει εξοργιστεί.

Το παιδί της πηγαίνει σε δημοτικό σχολείο και η Harlie, με το ψευδώνυμο @thisisharlie στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο εξηγώντας πώς το σχολείο φέρεται να το άφησε νηστικό επειδή παραβίασε τον ενδυματολογικό κώδικα.

«Ενημέρωση σχετικά με την άρνηση του μεσημεριανού γεύματος στην πρώτη δημοτικού λόγω του φουστανιού της», είπε η Χάρλι στο βίντεο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. «Δεν θα αρέσει σε όλους, και πραγματικά δεν μου αρέσει», συνέχισε.

Το βίντεο είναι συνέχεια του αρχικού της βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό, το οποίο έγραψε στη λεζάντα, «Μεγαλώνεις μία μαθήτρια πρώτης δημοτικού στο Νότο», σε σχέση με τις νότιες ΗΠΑ, όπου ζουν.

Η Χάρλι είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι το σχολείο δεν επέτρεπε τα τιραντέ ρούχα επειδή ήταν στο νοσοκομείο για ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όταν η κόρη της ξεκίνησε τα μαθήματα. Έτσι η γιαγιά της χειριζόταν όλα τα θέματα της κόρη της. Η Χάρλι δεν αρνήθηκε ότι το ντύσιμο είναι αντίθετο με τους κανόνες του σχολείου, αλλά αγανακτεί για το πώς το σχολείο χειρίστηκε το θέμα.

«Σπάσαμε τον κώδικα ενδυμασίας, ναι 100%, πήγα εκεί και τους είπα ότι το πρόβλημά μου δεν ήταν ο ενδυματολογικός κώδικας», είπε η μαμά στο βίντεο. Η Harlie η οποία περίμενε να μιλήσει στο σχολείο για να βρει μια λύση είναι αναστατωμένη από την απάντηση του σχολείου, μεταδίδει η NYpost.

Οι εκπαιδευτικοί «έγιναν επιθετικοί και είμαι πραγματικά απογοητευμένη», είπε η Χάρλι, για τη στάση που ακολούθησαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Όπως ισχυρίστηκε η μαμά, ένας δάσκαλος προσπάθησε να την πείσει ότι η κόρη της είπε ψέματα ότι την έβγαλαν από το μεσημεριανό γεύμα, ενώ μια άλλη δασκάλα υποστήριξε την εκδοχή της ιστορίας του παιδιού. «Πιστεύω το παιδί μου», είπε η Χάρλι. «Δεν μου λέει ψέματα για πράγματα – όχι έτσι».

Η Χάρλι ζήτησε από το σχολείο ένα έντυπο εξαίρεσης από τον κώδικα ενδυμασίας, το οποίο σύμφωνα με την απάντηση του σχολείου, δεν υπάρχει από τότε που άρθηκαν οι μάσκες. Η Χάρλι εξήγησε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στην κόρη της να ντύνεται όπως θέλει και αν το σχολείο έχει πρόβλημα με αυτό, θα πρέπει να την καλέσουν αντί να της αρνηθούν το φαγητό. Αν το πρόβλημα επιμείνει, η Χάρλι απείλησε να πάρει το παιδί της από το σχολείο.

«Η απάντησή σας σε αυτό είναι να αποσύρετε την κόρη σας από τους εκπαιδευτικούς;» ρώτησαν από το σχολείο, σύμφωνα με τη μαμά. «Ναι, αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω γιατί αν μια δασκάλα αποσπάται από τους ώμους ενός 7χρονου για να συνεχίσει να διδάσκει, δεν τη θέλω σε αυτή την τάξη», απάντησε η μαμά. «Νούμερο δύο, αν η λύση σου είναι να πεινάει και να την ντροπιάζεις μπροστά στους φίλους της, ναι, θα την πάρω», πρόσθεσε.

Η Χάρλι είπε ότι αυτή τη στιγμή ψάχνει για άλλα σχολεία στην περιοχή που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για την οικογένειά της. Σε ένα βίντεο που ακολούθησε, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι μίλησε με έναν δικηγόρο που την ενημέρωσε ότι είναι παράνομο να αρνηθείς σε ένα παιδί το γεύμα του στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki_oefe_1.jpg
Πανελλαδικές: Τα 2 τελευταία χρόνια τα 7 τμήματα της Φυσικής των ΑΕΙ της χώρας μας είχαν κενές πάνω από τις μισές θέσεις εισακτέων
Aπό τις διαθέσιμες θέσεις, το 50% περίπου έμειναν «ορφανές»  εξαιτίας της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).
Πανελλαδικές: Τα 2 τελευταία χρόνια τα 7 τμήματα της Φυσικής των ΑΕΙ της χώρας μας είχαν κενές πάνω από τις μισές θέσεις εισακτέων