ζωγραφια
Ο Ουίλσον, ο σκύλος διάσωσης, αγνοείται ακόμα στη ζούγκλα

Οι αρχές, χθες (12/06) ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν τα 4 παιδιά που είχαν χαθεί στη ζούγκλα της Κολομβίας για 40 μέρες μετά από πτώση αεροπλάνου.

Η Λέσλι (13 ετών), η Σολέινι (9 ετών), ο Τιέν Νοριέλ (5 ετών) και η Κριστίν (1 έτους) βρέθηκαν από στρατιωτικούς και αυτόχθονες το απόγευμα της Παρασκευής στη νότια Κολομβία.

Από το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά όπου έφθασαν σε «αποδεκτή κλινική κατάσταση».

Αφού οι γιατροί τα φρόντισαν επί δύο ημέρες, «έχουν πολύ καλή διάθεση, χρωμάτισαν και ζωγράφισαν. Τους αρέσει να μιλούν, έχουν πολύ καλή διάθεση», δηλώνει η Αντριάνα Βελάσκες, υποδιευθύντρια του Κολομβιανού Ινστιτούτου Προστασίας της Οικογένειας (ICBF).

Ζωγραφίζουν τον Ουίλσον τον σκύλο διάσωσης

Ο στρατός διένειμε μια ζωγραφιά που αποδίδεται στα παιδιά και στην οποία εικονίζεται ο Ουίλσον, ένας σκύλος διασώστης που εξαφανίσθηκε στη διάρκεια των ερευνών. «Ο σκύλος ήταν μαζί τους, έφευγε και ξαναρχόταν (…) μετά εξαφανίσθηκε», λέει ο Ναρσίσο Μουκουτούι, ο παππούς των παιδιών, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.

Ο Ουίλσον αγνοείται στην ζούγκλα εδώ και μέρες και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια έφτιαξαν ζωγραφιές του. Όταν επισκέφθηκε τα παιδιά ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας, στρατηγός Χελντέρ Γκιράλντο τα παιδιά του έδωσαν τις ζωγραφιές και του ζήτησαν να τις παραδώσει στον ιδιοκτήτη του σκύλου.

ζωγραφιά

Έτρωγαν αλεύρι

Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν ενώ περιπλανιόνταν μόνα στη ζούγκλα μετά τη συντριβή, την 1η Μαΐου, του μικρού αεροπλάνου Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο και ένα συγγενή, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Τρέφονταν με αλεύρι μανιόκας που βρήκαν μέσα στο αεροπλάνο, καθώς και με φρούτα που έβρισκαν στη ζούγκλα.

Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές «ανέβασαν πυρετό» χθες, Δευτέρα, ενώ ο Τιέν Νοριέλ «παρακολουθείται» εξαιτίας μιας «ενδεχόμενης τροφικής δηλητηρίασης», διευκρίνισε στο ραδιοσταθμό W Radio η διευθύντρια του ICBF Άστριντ Κασέρες.

Η μάχη για την κηδεμονία

Ο Τιέν Νοριέλ, το μοναδικό αγόρι της ομάδας, ήταν τόσο αδύναμο όταν βρέθηκε που δεν μπορούσε να περπατήσει, σύμφωνα με τους αυτόχθονες που είχαν την Παρασκευή την πρώτη επαφή με τα παιδιά. «Το μωρό εξακολουθεί να περιθάλπεται, όχι επειδή βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά επειδή το παρακολουθούμε από πιο κοντά λόγω της ηλικίας του», πρόσθεσε η Κασέρες.

«Μπόρεσαν και πάλι να κοιμηθούν, πράγμα που τα βοήθησε πολύ», υπογράμμισε. «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπεται (…) θα χρειαστούν δύο ως τρεις εβδομάδες νοσηλείας», δήλωσε.

Το ICBF θα διατηρήσει την κηδεμονία των παιδιών μέχρι να επιλυθεί μια οικογενειακή διένεξη. Οι συγγενείς της μητέρας που απεβίωσε υποστηρίζουν πως ο πατέρας των δύο πιο μικρών παιδιών τα κακομεταχειρίζεται, κάτι που ο ενδιαφερόμενος αρνείται. Η γιαγιά τους από την πλευρά της μητέρας τους δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ζητάει την κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών.

κολομβία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thessaloniki
Επικίνδυνα παιχνίδια στην Εγνατία: Παιδιά κρέμονταν από λεωφορείο εν κινήσει
Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Νεαροί κρέμονται σε αστικό λεωφορείο με κίνδυνο τη ζωή τους
Επικίνδυνα παιχνίδια στην Εγνατία: Παιδιά κρέμονταν από λεωφορείο εν κινήσει
vivlio_molyvia.jpg
Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Όχι στις εκδικητικές διώξεις, όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης»
ΟΙΕΛΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αντικατάσταση του τωρινού εκπαιδευτικού συστήματος από εμπορικές υπερδομές που θα χορηγούν τίτλους...
Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Όχι στις εκδικητικές διώξεις, όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης»