nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δύο κρούσματα οδηγήθηκαν σε θάνατο – Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον ιό Νίπα, καθώς προειδοποιεί ότι πρόκειται για νέα απειλή για την ανθρωπότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Nipah (NiV) αυξάνονται, με δύο άτομα να έχουν προσβληθεί από αυτόν στο Μπαγκλαντές μέχρι στιγμής φέτος. Και οι δύο περιπτώσεις οδήγησαν σε θάνατο, με το ένα να είναι άνδρας 38 ετών και το άλλο ένα τρίχρονο κορίτσι.

Ο ΠΟΥ αξιολόγησε τον συνολικό κίνδυνο σε εθνικό επίπεδο ως «μέτριο», με τον κίνδυνο θανάτου να είναι «υψηλός». Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι «τα αρχικά σημεία και συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό Nipah δεν είναι ευδιάκριτα και η διάγνωση συχνά δεν δείχνει ύποπτη κατά τη στιγμή της παρουσίασης τους».

Η θανατηφόρα λοίμωξη είναι μια ζωονοσογόνος νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω μολυσμένων ζώων (όπως νυχτερίδες ή χοίροι) ή τροφών μολυσμένων με σάλιο, ούρα και εκκρίσεις μολυσμένων ζώων. Οι νυχτερίδες φρούτων ή οι «ιπτάμενες αλεπούδες» είναι οι φυσικοί ξενιστές του ιού Nipah.

Αν και λιγότερο συχνή, η ασθένεια μπορεί επίσης να μεταδοθεί απευθείας από άτομο σε άτομο μέσω στενής επαφής με κάποιον που έχει μολυνθεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία ή εμβόλιο ούτε για ανθρώπους ούτε για ζώα, γεγονός που το καθιστά ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία. Συνιστάται εντατική υποστηρικτική φροντίδα για τη θεραπεία σοβαρών αναπνευστικών και νευρολογικών επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν από τον ιό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυκό
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
Οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον λόγο που πάντα θέλουμε γλυκό στο τέλος του γεύματος, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι γεμάτο.
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
ρύζι2410
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
Το ρύζι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και εμετό, τα οποία συνήθως υποχωρούν σε 24...
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
κινητο
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
Οι οδηγοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερωθούν για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
sxizofrenia
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα
Σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας τη συχνή παρουσία μανιακών συμπτωμάτων σε ασθενείς...
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα