Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς σχετικά. Τόνισε μάλιστα ότι θα συμμετέχουν όλοι και όχι μόνο οι εμβολιασμένοι.
Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».
«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ωστόσο οι απόψεις για το αν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου διίστανται, με το ζήτημα να φαντάζει ακόμη πιο περίπλοκο στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου οι εορτασμοί περιλαμβάνουν και τον πολιούχο της πόλης, στις 26 του μήνα, σε μια περιοχή που δυστυχώς επέστρεψε σε «κόκκινο» επιδημιολογικό καθεστώς, επαναφέροντας μνήμες από τη δραματική περίοδο που ακολούθησε τις περσινές εκδηλώσεις.
Σε δηλώσεις του στο Mega την ίδια ώρα για τις μαζικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επεσήμανε ότι κρύβουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης του ιού. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρελάσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν θα υπάρχουν θεατές», είπε συγκεκριμένα.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη ήταν σαφής, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι οι μαθητικές παρελάσεις δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν στις πόλεις που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και κρούσματα, γιατί θα δημιουργηθεί συνωστισμός. «Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ