Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:40 στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις. Στην πολυκατοικία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός, ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως. Επισήμανε ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση. Πλέον, τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι κάτοχος του Ι.Χ. στο οποίο εξερράγη η βόμβα ήταν ένας αστυνομικός, στοιχείο που περιέπλεξε την υπόθεση.
Η βόμβα έσκασε λίγα μετά το τηλεφώνημα αγνώστων στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ένας άντρας προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο βιβλιοπωλείο, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα.
O άντρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προέτρεπε την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής από τα παράθυρά τους.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότωφ
Ισχυρή έκρηξη Ιπποκράτους και Τσιμισκή - https://t.co/RIEVZp9F1M pic.twitter.com/AViS8004V6
— Aris Chatzistefanou (@xstefanou) October 12, 2016
ένα διαλυμένο αυτοκίνητο στο ύψος της Τσιμισκη η αστυνομία εκκενώνει την περιοχή pic.twitter.com/dkcfX6F2yD
— Aris Chatzistefanou (@xstefanou) October 12, 2016
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ