Thumbnail
Ποιος ήταν ο νεαρός

Σε τραγωδία κατέληξε η εξόρμηση μιας παρέας νεαρών το πρωί της Παρασκευής που πήγαν για snowboard στην κορυφή «Γαλανή», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Κάνοντας πεζοπορία, έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν από εκεί κατάβαση με τις χιονοσανίδες.

Στο σημείο εκείνο, όγκος χιονιού αποκολλήθηκε δημιουργώντας χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε για περίπου 120 μέτρα έναν 32χρονο από την παρέα, πετώντας τον πάνω σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από το χιόνι, να χάσει τις αισθήσεις του και να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, λόγω της χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν «απάτητο», ενώ και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν δυσμενείς, καθώς υπήρχε πυκνή ομίχλη. Το χιονοδρομικό κέντρο μάλιστα ήταν κλειστό, λόγω αυτής της κατάστασης, ενώ το τραγικό δυστύχημα συνέβη εκτός πίστας.

Μόλις τα υπόλοιπα μέλη της παρέας αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί κάλεσαν σε βοήθεια το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φίλοι του 32χρονου κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Στη συνέχεια, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως εκεί και ξεκίνησε άμεσα η διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που είχε ήδη ειδοποιηθεί. Το πλήρωμα κατέβαλλε συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσει στην ζωή.

Στο νοσοκομείο των Γρεβενών την ίδια ώρα είχε σημάνει συναγερμός. Όταν έφθασε ο νεαρός πραγματοποιήθηκαν πολύωρες και επίμονες προσπάθειες από το ιατρικό προσωπικό για ανάνηψη. Ο άνδρας όμως δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρεται, οι χιονοστιβάδες στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σπάνιες και όλα συνέβησαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

"Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δεν ανταποκρίθηκε το παιδί, και οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί έκαναν προσπάθειες μήπως και τον επαναφέρουν, επειδή είχε και υποθερμία", επεσήμανε στο protothema.gr ο Παντελής Αλεξιάδης, διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. 

"Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει. Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής", τονίζει ακόμη ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. 

Ποιος ήταν ο άτυχος νεαρός

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με παρέα για τις γιορτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 32χρονος είναι γιος γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

glOSSA
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»
«Προσδοκούμε από το Ι.Ε.Π. να εισακούσει τις απόψεις των ειδικών επί του γνωστικού αντικειμένου αλλά και να μην επιτρέψει να υιοθετηθεί μια γλωσσικά...
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»