Thumbnail
Υπό έλεγχο άλλα πύρινα μέτωπα

ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα του Πόρτο Λάφια, του Αργυρού Αλμυροποτάμου και του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, οι οποίες όμως σήμερα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι τρεις πυρκαγιές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με το Σάββατο, δεν έχουν επικίνδυνα μέτωπα και δεν απειλούνται αυτήν τη στιγμή κατοικημένες περιοχές (αν και η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε), ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούν αναζωπυρώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στην περιοχή Αστράς στην Κέα, που εκδηλώθηκε χθες στις 15.34 και καίει ξερά χόρτα. Πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Εκτός από τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο Ευβοίας, πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν και σε άλλες τέσσερις περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη  Δαιμονιά Λακωνίας . Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα 3 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα, όπως και εκείνη στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και  οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Ζάκυνθο, καθώς και οι φωτιές στο Γεράνι Ρεθύμνου και στις Συκιές Άρτας.

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από το πρωί (της 13ης Αυγούστου) και μετά το μεσημέρι πέρασε μέσα στον οικισμό.

Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο πυρκαγιές στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας και στη Τζια. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και  έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, η πυρκαγιά πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. 

Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια, εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα (της 13ης Αυγούστου), σε μια κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, τα οποία όμως θα αποχωρήσουν όταν πέσει η νύχτα. 

Στην Τζια η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.34 στην περιοχή Αστράς και καίει ξερά χόρτα. Ωστόσο και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 εθελοντές με τρία οχήματα, καθώς και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα, ενώ μέχρι ρίψεις νερού έκαναν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη μέχρι τη δύση του ήλιου. 

Το απόγευμα σβήστηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο
ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο
«Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά για να χτυπήσει το κουδούνι στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ΟΛΑ τα παιδιά του Β.Τομέα...
ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο
γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό: Ξεκίνησαν και πάλι οι αιτήσεις- Οι ειδικότητες που ζητούνται
Η προθεσμία για τις αιτήσεις ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι.
Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό: Ξεκίνησαν και πάλι οι αιτήσεις- Οι ειδικότητες που ζητούνται
pencil_foto_education.jpg
Επιστολή ΠΟΣΥΠ: Να ανακληθεί άμεσα η ν-τροπολογία για τον ΔΟΑΤΑΠ
«Να ανακαλέσετε την παράνομη και ρουσφετολογική αυτή διάταξη που δεν εδράζεται ούτε στον νόμο, ούτε στην ηθική, ούτε βέβαια και στην λογική»
Επιστολή ΠΟΣΥΠ: Να ανακληθεί άμεσα η ν-τροπολογία για τον ΔΟΑΤΑΠ
viareggio-and-its-beach-picture-id922351394.jpg
Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού: Συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα ο καύσωνας
Μικρή ανάσα από την Τρίτη- Πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού: Συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα ο καύσωνας