Thumbnail

Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) τουΕΜΠ, μεαφορμήτησυμπλήρωσητων 100 χρόνων λειτουργίας της, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με θέμα “100 χρόνια εκπαίδευση και έρευνα στην αιχμή της τεχνολογίας”, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Σχολή και το ερευνητικό της Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) έχουν ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στο χώρο τόσο της βασικής όσο και της εφαρμοσμένης έρευνας, εξασφαλίζοντας υψηλές χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο ανταγωνιστικών προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, η ΣΗΜΜΥ, με βάση το διεθνές σύστημα κατάταξης QSWorldUniversityRankings , τα τελευταία χρόνια κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των 51-100 ή 101-150 καλύτερων Σχολών παγκοσμίως, βαθμολογούμενη σε επίπεδα αντίστοιχα με Σχολές από Πανεπιστήμια όπως Yale, JohnsHopkins, Technion και υψηλότερα από Σχολές όπως αυτές των BostonUniversity, EcolePolytechnique, TampereUniversityofTechnology, UniversityofCaliforniaDavis. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα τόσο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού όσο και του Μηχανικού Υπολογιστών, τα οποία θεραπεύει η Σχολή, είναι τα πλέον ανταγωνιστικά διεθνώς, όχι μόνο μεταξύ των αντικειμένων Μηχανικού αλλά και μεταξύ όλων των αντικειμένων σπουδών που περιλαμβάνονται στην κατάταξη. 

Η επετειακή εκδήλωση της 27ης Νοεμβρίου θα αρχίσει στις 12:00 και θα περιλαμβάνει αναφορές στην ιστορική διαδρομή, στις επιδόσεις και στο όραμα της Σχολής, καθώς και ομιλίες διακεκριμένων αποφοίτων της.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (12:00-17:00) φιλοξενεί παρουσιάσεις στην Κεντρική Σκηνή και παράλληλη έκθεση ερευνητικών αποτελεσμάτων στους χώρους υποδοχής του ισογείου και του 2ου ορόφου της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η έκθεση θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης που ξεκινά στις 17:30, θα παρουσιαστεί η ιστορική διαδρομή της Σχολής και το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί σήμερα. Η Σχολή έχει από την ίδρυσή της αποτελέσει μια πολύ σημαντική πηγή τεχνογνωσίας για την ελληνική κοινωνία, εκπαιδεύοντας νέους μηχανικούς και συμβάλλοντας καθοριστικά στην τεχνολογική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της  νεότερης Ελλάδας, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης, διακεκριμένοι απόφοιτοι της Σχολής θα παρουσιάσουν τις επαγγελματικές τους διαδρομές σε όλο το φάσμα δραστηριοποίησης του σύγχρονου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, τόσο στη βιομηχανία και στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στον ακαδημαϊκό τομέα, στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Ειδικότερα, από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) κ. Διονύσιος Τσιχριτζής,ιδρυτής του Ινστιτούτου Πληροφορικής στην Κρήτημεμακρά σταδιοδρομία στα Πανεπιστήμιατου Τορόντο και της Γενεύης, στο Γερμανικό Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο GMDκαι στο Ινστιτούτο Fraunhoffer, η κ. Αθηνά Πετροπούλου,Καθηγήτρια και επί έξι χρόνια κοσμήτορας  της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Rutgers, η οποία έχει βραβευθεί για την ερευνά της από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με το  PresidentialFacultyFellowAward,και η κ. Ρεγγίνα Σουφλή, ερευνήτρια στο Αμερικανικό Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής του Lawrence Livermore, βραβευμένη από τη NASA για την συνεισφορά της στο ηλιακό τηλεσκόπιο SolarDynamicsObservatory.Επιπλέον, θα μιλήσει ο κ. Σπύρος Ράπτης με πολυετή θητεία στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου,συνιδρυτής και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης σε θέματα σύνθεσης φωνής στην εταιρία INNOETICS που αποτελεί πλέον μέρος της SamsungElectronics. Από τον κόσμο των επιχειρήσεων, θα μιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος, μέτοχος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRALOT, ιδρυτής σειράς πρωτοπόρων εταιρειών καθώς και οκ. Αντώνης Μονοκρούσος, Γενικός Διευθυντής της Oracle Ελλάς, Υπεύθυνος για το cluster χωρών GCMM,με πολυετή θητεία στο χώρο της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας.Τη νεότερη γενιά αποφοίτων θα εκπροσωπήσουν οκ. Βασίλης Δήμος, απόφοιτος του 2005, συνιδρυτής της γνωστής ιστοσελίδας Skroutz.gr και η κ. Ζωή Γιαβρή,συνιδρύτρια της εταιρείας AdvantisMedicalImaging, και πρόσφατα βραβευθείσα από το MITTechnologyReview ως μία από τους 35 Under 35 Innovators στην Ευρώπη.Επιπλέον, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα τουκ. Χρυσόστομου Νικία, Προέδρου του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (University of Southern California, USC), ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής εθνικών ερευνητικών κέντρων, κοσμήτορας και πρύτανης στοUSC.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σε στελέχη της βιομηχανίας και στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Επιδιώκουμε να αποτελέσει πεδίο συνάντησης για επιστήμονες και κοιτίδα γόνιμων συνεργασιών με στόχο να ενισχυθούν οι δεσμοί της ακαδημαϊκής κοινότητας της Σχολής με την αγορά εργασίας στο πλαίσιο δράσεων εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ EMΠ

Επικοινωνία:

Γραφείο Επικοινωνίας ΣχολήςΗλεκτρολόγωνΜηχανικώνκαιΜηχανικώνΥπολογιστώνΕΜΠ, E:[email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα