Μπροστά σε μια νέα πρόκληση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια στον Βόλο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τρία νέα Τμήματα, εκ των οποίων τα δύο θα δεχτούν τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο, ενώ το τρίτο τμήμα που είναι η Ψυχολογία, μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.
Συνεπώς ο Βόλος από τα δώδεκα Τμήματα που διαθέτει αυτή τη στιγμή, θα φτάσει στα δεκαπέντε που συνεπάγεται και σημαντική αύξηση του φοιτητικού δυναμικού του.
Στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών ήδη προετοιμάζονται για τη λειτουργία των τριών τμημάτων ένα σημαντικό στοίχημα, καθώς δημιουργούνται εκ του μηδενός που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί διδακτικό προσωπικό, εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τις γραμματείες και τα εργαστήρια.
Βέβαια, ίσως το πιο δύσκολο εγχείρημα σε όλο αυτό το πλαίσιο θα είναι η εύρεση νέων κτιρίων, καθώς το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου είναι υπερκορεσμένο.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κλεφτάρας δήλωσε πως «στο πλαίσιο της συνένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο θα τεθούν σε λειτουργία δύο νέα Τμήματα τα οποία θα ενταχθούν στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Πρόκειται για τα Τμήματα 1) Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών και 2) Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών.
«Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε τις διαδικασίες για την οργάνωση και τη λειτουργία των δύο αυτών Τμημάτων που θα δεχτούν εισακτέους από τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα περιλαμβάνονται στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο. Το υπουργείο Παιδείας θα προκηρύξει θέσεις για μέλη ΔΕΠ, ενώ ίσως να χρειαστεί να συνδράμουν με καθηγητές και τα νυν τμήματα. Ενδεχομένως και κάποιοι καθηγητές να ζητήσουν μετακίνηση» τόνισε ο κοσμήτορας.
Όσο για το στεγαστικό ο κ. Κλεφτάρας ήταν σαφής λέγοντας πως «το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πως θα πρέπει να βρεθούν χώροι για τη στέγαση των δύο αυτών τμημάτων, καθώς το παραλιακό συγκρότημα Βόλου δεν μπορεί να στεγάσει κανένα νέο τμήμα».
Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο συγκροτούνται οι προσωρινές γενικές συνελεύσεις των νέων τμημάτων στο Π.Θ. για να συγκροτηθεί το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, ενώ το υπουργείο έδωσε 50 θέσεις μονίμων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της επέκτασής του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 8/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση