Thumbnail
Σχετικά με τους όρους διεξαγωγής γενικής συνέλευσης και την απόφαση για κατάληψη

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατάληψης Νομικής απαντά σε άρθρο της Καθημερινής με τίτλο «Συνέλευση-Παρωδία στη Νομική».

Στο άρθρο αμφισβητούνται οι όροι διεξαγωγής και λήψης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Πέμπτης (17/10), όπου αποφασίστηκε η κατάληψη της Σχολής.

Στην απάντησή τους οι φοιτητές σημειώνουν ότι στο άρθρο αναφέρονται ανακρίβειες σχετικά με τον αριθμό ψηφισάντων και την εγκυρότητα της καταμέτρησης, ενώ απορρίπτει τις αιτιάσεις για διαπληκτισμούς κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, κάνοντας λόγο για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Αναλυτικά η απάντηση του Συντονιστικού Κατάληψης:

Σήμερα το πρωί στην εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύτηκε άρθρο με τον προκλητικό τίτλο ‘’Συνέλευση-παρωδία στη Νομική’’ όπου μέσα σε μερικές παραγράφους αναπαράγεται όλη η καθεστωτική προπαγάνδα ενάντια στις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού Συλλόγου .

Η μέρα δημοσίευσης δεν είναι τυχαία.Μετά από δύο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις οι φοιτητές/τριες της Νομικής και πολλών άλλων Σχολών έχουν μπει σε τροχιά καταλήψεων κι αγώνων απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας.Αυτό δε μας κάνει εντύπωση.Χαιρόμαστε που μέσα όπως η Καθημερινή (βλ. Λακασάς και άλλοι) θυμούνται ότι υπάρχει Γενική Συνέλευση και Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής.Ωστόσο ας αναρωτηθούμε γιατί αυτό συμβαίνει μόνο όταν ξεσπούν συλλογικές διεκδικήσεις τις οποίες πασχίζουν να συκοφαντήσουν. Όταν η Υπουργός Κεραμέως θέλει να διαλύσει με το επερχόμενο Νομοσχέδιο τα πτυχία μας εξισώνοντάς τα με των ιδιωτικών κολεγίων,να φέρει διαγραφές στα ν+2 έτη και να μειώσει την κρατική χρηματοδότηση ακόμα περισσότερο ώστε οι επιχειρήσεις να μπουν επιθετικά στις Σχολές και να ανοίξει το δρόμο για την περαιτέρω αυταρχικοποίηση των διοικήσεων, είναι φυσικό το φοιτητικό κίνημα να βγαίνει στο δρόμο. Τότε μόνο τα μέσα προπαγάνδας παίρνουν φωτιά.

Κι επειδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα επερχόμενα διαλυτικά για τις σπουδές και τη ζωή μας μέτρα,επιδίδονται σε ψέμματα γεμάτα φαντασία. Τι πραγματικά συμβαίνει στις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου; Αρχικά η Γενική Συνέλευση αποτελεί διαχρονικά το ανώτατο αποφασιστικό και πιο δημοκρατικό όργανο του ΦΣ στο οποίο καθένας και καθεμιά δικαιούται να τοποθετηθεί.Δεν απαρτίζεται μόνο από αριστερές πολιτικές δυνάμεις.Αντίθετα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απέχει παγίως και συνειδητά από αυτές τις διαδικασίες γιατί αφενός φοβάται να εκθέσει μπροστά στους φοιτητές/τις φοιτήτριες τις θέσεις της ενάντια στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία κι αφετέρου γιατί θέλει τους συλλόγους νεκρούς και αποστειρωμένους και όχι για λόγους που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της, όπως ψευδώς ισχυρίζεται το άρθρο.Παράλληλα, η αναφορά σε διαπληκτισμούς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Πρόκειται για αντιπαράθεση διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων επί της επίθεσης που πρόκειται να δεχθούμε. Μάλλον αυτοί που δε μπορούν να συζητήσουν στο αμφιθέατρο και να αναδείξουν τη γνώμη τους είναι οι ίδιοι που φαντάζονται διαπληκτισμούς και δημιουργούν εντυπώσεις τόσο κατά τη διαδικασία όσο και μετά από αυτή.Τρίτον τα νούμερα που παρατίθενται στο άρθρο είναι ανακριβή.Η απόφαση της ΓΣ, όπως πρωτοκολλήθηκε στη Γραμματεία της Νομικής Σχολής φανερώνουν την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, πάγια η ψηφοφορία σε συνελεύσεις σε Φοιτητικούς Συλλόγους και σωματεία γίνονται με ανάταση χειρός,ενώ εν προκειμένω για την διασφάλιση της εγκυρότητας της καταμέτρησης ήταν παρόν ένα μέλος από κάθε κατατεθειμένο πλαίσιο. Επίσης, πάγια γίνεται δεκτό κοινή συναινέσει του σώματος ότι οι εργαζόμενοι φοιτητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει σημαντικό μέρος της διαδικασίας έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν πριν το τέλος της διαδικασίας. Τέλος, για όποιον δεν γνωρίζει για ποιον λόγο τα όργανα των συλλόγων και των σωματείων συγκροτούνται αυτοτελώς και ανεξάρτητα από το κράτος και τις κυβερνήσεις μπορεί να ανατρέξει στην πρόσφατη ιστορία. Από αυτήν είναι φανερό ότι όσες νίκες έχουν πετύχει οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, ήταν ακριβώς μέσω της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης και όχι με ατομική διαπραγμάτευση και παρακάλια. Απ’ ό, τι φαίνεται, το υπουργείο, τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση δε λένε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα που όλες και όλοι βιώνουμε στις σχολές μας.

Γι’ αυτό κι εμείς επιλέγουμε την κατάληψη ως το υπέρτατο μέσο πάλης και πίεσης προς όλους αυτούς για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν οι φοιτητές/τριες χρησιμοποιούν αυτό το μέσο πάλης, νικούν. Αν η Καθημερινή και το κάθε «ανεξάρτητο» μέσο θέλει να δει τι πραγματικά γίνεται στις γενικές συνελεύσεις, την καλούμε να έρθει στην επόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 30/10 στη 1 στο αμφιθέατρο 1.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, 18/10/2019

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ryzi_0.jpg
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;
Μάθετε ακόμη πώς να το αποθηκεύετε και να το συντηρείται σωστά, με σκοπό όχι μόνο να διατηρήσετε τη γεύση και την υφή του, αλλά πρωτίστως για να...
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;
tameio.jpg
Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2025 - Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με όριο ηλικίας κάτω από τα 62 έτη
Οι προϋποθέσεις σε όρια ηλικίας, έτη ασφάλισης
Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2025 - Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με όριο ηλικίας κάτω από τα 62 έτη