Οι διαρρήκτες έχουν βάλει στο... μάτι τα σχολεία της πόλης των Σερρών αλλά και της περιφέρειας.
Σύμφωνα με το infonews24.gr, τελευταίο περιστατικό είναι η διάρρηξη που σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Οι εκπαιδευτικοί μόλις έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στη σχολική μονάδα αντίκρισαν σημάδια παραβίασης και ζημιές που προκάλεσαν οι άγνωστοι στο πέρασμά τους.
Οι «ποντικοί» χρησιμοποίησαν ακόμη και μηχάνημα οξυγονοκόλλησης για να κόψουν τα κάγκελα του παραθύρου έτσι ώστε να εισβάλουν στο κυλικείο και να αφαιρέσουν προϊόντα. Αφού τα κατάφεραν πήραν ο,τι είχε μέσα ο καταψύκτης συνολικής αξίας περίπου 800 ευρώ. Τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι διέρρηξαν το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών και τη σχολική μονάδα του Προβατά.
Με αφορμή τα συχνά φαινόμενα διαρρήξεων στα σχολεία το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστα Τενεκετζή προκειμένου να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων όλες τις ώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση