H μαγειρίτσα έχει πολλές και διαφορετικές εκδοχές στο ελληνικό τραπέζι. Από την «κλασική» έως την πιο «πιρουνάτη», κοκκινιστή ή αυγολεμονάτη, με κεφαλάκι ή ποδαράκια, με γιαούρτι, με μυρωδικά και χόρτα, με μανιτάρια ή ακόμα και μοσχάρι — οι παραλλαγές της σούπας της Ανάστασης είναι αμέτρητες και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.
Σε αυτήν που παρουσίασε ο σεφ Μανώλης Χήρας στο Action 24, κρύβεται ένα «μυστικό» υλικό, που εγγυάται ένα καλύτερο αποτέλεσμα: ζωμός κότας.
Βήμα-βήμα η παρασκευή της μαγειρίτσας:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε λίγο το ξερό κρεμμύδι
- Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα και ζεματισμένα συκωτάκια, εντεράκια και κοιλιές, που έχετε καθαρίσει προσεχτικά
- Σβήνετε με κρασί
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε πράσο και φρέσκο κρεμμύδι
- Προσθέτετε ζωμό κότας
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, άνηθο
- Ρίχνετε λίγο λεμόνι και στην πορεία δοκιμάζετε αν είναι αρκετό
- Μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά βράσιμο ρίχνετε το αυγολέμονο που έχετε φτιάξει
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ