Καλαμαριά: Κατάληψη σε σχολείο γιατί αντιμετωπίζουν μαθητές ως ύποπτους για... κορονοϊό
Σε κατάληψη του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς προχώρησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης, που επέστρεψαν την προηγούμενη Τρίτη από την Ιταλία

Οι μαθητές καταγγέλλουν στοχοποίηση και απομόνωση στο σχολικό περιβάλλον λόγω του κορονοϊού, σφράγισαν την πόρτα του σχολείο τους και κρέμασαν ένα χαρτί όπου αναγράφουν τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του makthes.gr.

«Παρατηρείται στοχοποίηση των μαθητών, οι οποίοι γύρισαν από την Ιταλία. Καθώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και η τρομοκρατία που προκαλείται από τα ΜΜΕ για το ιό κατέληξε στο να προκαλέσει έντονο πανικό και τα παιδιά να νιώθουνε απομακρυσμένα από τους υπόλοιπους», υποστηρίζουν οι μαθητές της Γ΄ λυκείου στο χαρτί που αφισοκόλλησαν.

Γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στην Ιταλία ισχυρίζονται ότι οι υπόλοιποι μαθητές απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη αν επιστρέψουν στο σχολείο τα παιδιά τους, καθώς φοβόντουσαν μην κολλήσουν κορονοϊό.

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου προχώρησαν σε κατάληψη, ψάχνοντας μια λύση για την συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν, όπως σημειώνουν στο makthes.gr συγγενείς τους. Τα παιδιά που βρίσκονταν στην Ιταλία, επέστρεψαν εκτάκτως με πλοίο μετά την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι τόνισαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους μαθητές και ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Ανάμεσα στους λόγους που προχώρησαν στη κατάληψη, συμπεριλαμβάνουν την αντιμετώπιση του κράτους, όταν οι γονείς και η διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς ζητούσαν βοήθεια για να επιστρέψουν εγκαίρως οι μαθητές από την Ιταλία. «Μια από τις βασικότερες αιτίες αποτελεί η ανευθυνότητα του κράτους και της πολιτείας. Με το ξέσπασμα του ιού, ενώ οι γονείς με τον διευθυντή καλούσαν τηλεφωνικά τα υπουργεία προκειμένου να δοθεί μια λύση, το μόνο που έλαβαν ήταν η αδράνεια και η απραγία τους» σημειώνουν.

Λόγω της απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου προέκυψε φόβος εκ μέρους των γονιών ότι τα παιδιά τους θα εγκλωβιστούν στην γειτονική χώρα. Μετά από συνέλευση γονέων, αποφασίστηκε να γυρίσουν οι μαθητές με πλοίο, αν και τελικά η απεργία ακυρώθηκε και οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Οι μαθητές σήμερα καταγγέλλουν το γεγονός και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε συγκατάθεση όλων των γονέων για το ταξίδι της επιστροφής.

katalipsi-gel-kalamaria-koronoios2.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλήνιες: Οι 10 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη, μειώνουν το άγχος και βοηθούν στη συγκέντρωση
Διατροφή για Πανελλήνιες: Τι να τρώει ένας μαθητής για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση
Πανελλήνιες: Οι 10 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη, μειώνουν το άγχος και βοηθούν στη συγκέντρωση
teachers1-665x365.jpg
Νέες Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής 2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Πότε ανακοινώνονται οι Πίνακες Κατάταξης
Τι λέει ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τις Προκηρύξεις και για τους νέους Πίνακες των Εκπαιδευτικών
Νέες Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής 2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Πότε ανακοινώνονται οι Πίνακες Κατάταξης