Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών έγκαιρα τον Αύγουστο, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να καταγραφούν τα εκπαιδευτικά κενά και να ρυθμιστούν τα ζητήματα των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, επείγει να πραγματοποιηθεί η β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.
Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση όφειλε να έχει βρει τους πόρους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ήδη από τον Ιούνιο, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να υπενθυμίζει το παράδειγμα της Ιταλίας με τις προσλήψεις 50.000 εκπαιδευτικών, αλλά και την αγορά μονοθέσιων θρανίων από ευρωπαϊκές χώρες με λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, σε δήμους ή χώροι που εγκαταλείφθηκαν από ιδιώτες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών, παράλληλα με την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκρότησης μικρότερων τμημάτων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ