Πρύτανις Παντείου προς πρωτοετείς: Προσπαθούμε σκληρά να μην αδικηθεί η γενιά σας από τα τηλεμαθήματα
Και επικοινωνία με τους φοιτητές μέσω του Facebook της Πρυτανείας

Ενα ιδιαίτερο μήνυμα καλωσορίσματος με πολλούς αποδέκτες, που εκφράζει την αγωνία των πανεπιστημιακών να μην αδικήσουν αυτή τη γενιά πρωτοετών φοιτητών με τις εξ αποστάσεως παραδόσεις λόγω του κορονοϊού, δημοσίευσε χθες η νέα Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Χριστίνα Κουλούρη

Στον χαιρετισμό της για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους η κ.Κουλούρη δεν παραλείπει την αναφορά στις ευθύνες της πολιτείας, καταγράφοντας τα τεχνικά προβλήματα των εξ αποστάσεως μαθημάτων, μετά από τα προβλήματα στις υποδομές: "Σας υποδεχόμαστε μέσα από την οθόνη, με διακοπτόμενο ήχο και συχνά κλειστές κάμερες. Χωρίς εικόνα αληθινή, χωρίς την αίσθηση του αμφιθεάτρου που φτιάχνει κοινότητα και οικοδομεί τη σχέση καθηγητή/καθηγήτριας και φοιτητή/φοιτήτριας", τονίζει και συμπληρώνει: "Διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν επενδύσει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ώστε το ψηφιακό μάθημα να αναπληρώσει το δια ζώσης και η γενιά αυτή των φοιτητών, η δική σας γενιά, που βρέθηκε στη δίνη μιας δραματικής ιστορικής εποχής να μην αδικηθεί. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό. Γι΄ αυτό και περιμένουμε να επιστρέψουμε μαζικά στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα ώστε να αναβιώσουμε την ακαδημαϊκή κανονικότητα"

Ανάλογα μηνύματα έχουν απευθύνει και άλλοι Πρυτάνεις.

Ολος ο χαιρετισμός:

Αγαπητοί μας φοιτητές, αγαπητές μας φοιτήτριες,

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά! Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεκινάμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό, ότι θα συνεχίσουμε την επιστημονική μας δραστηριότητα κι ότι τα μαθήματα θα γίνουν –εξ αποστάσεως βεβαίως, αλλά θα γίνουν.

Ζούμε σε μια παράδοξη «κανονικότητα», με ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει τις πόρτες του στους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και σε εκείνους των παλαιότερων ετών όχι κυριολεκτικά αλλά ψηφιακά. Σας υποδεχόμαστε μέσα από την οθόνη, με διακοπτόμενο ήχο και συχνά κλειστές κάμερες. Χωρίς εικόνα αληθινή, χωρίς την αίσθηση του αμφιθεάτρου που φτιάχνει κοινότητα και οικοδομεί τη σχέση καθηγητή/καθηγήτριας και φοιτητή/φοιτήτριας. Και που οικοδομεί βεβαίως τη σχέση μεταξύ σας∙ των «έμπειρων» με τους νεότερους, των πρωτοετών ανάμεσα στα τμήματα.

Το Πάντειο ήταν πάντα μια διακριτή κοινότητα. Μικρό πανεπιστήμιο, με εννέα μόλις τμήματα, αλλά με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο της χώρας. Οι απόφοιτοί του έχουν κατακτήσει υψηλά αξιώματα και έχουν διακριθεί σε πολλά επαγγελματικά πεδία, γιατί το Πάντειο, ως το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, προσφέρει πρωτίστως παιδεία, κριτική σκέψη και ευρύ φάσμα δεξιοτήτων.

Όλα αυτά συνεχίζουν να προσφέρονται μέσα από τις εικονικές αίθουσες και την ηλεκτρονική επικοινωνία διδασκόντων και διδασκομένων. Διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν επενδύσει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ώστε το ψηφιακό μάθημα να αναπληρώσει το δια ζώσης και η γενιά αυτή των φοιτητών, η δική σας γενιά, που βρέθηκε στη δίνη μιας δραματικής ιστορικής εποχής να μην αδικηθεί. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό. Γι΄ αυτό και περιμένουμε να επιστρέψουμε μαζικά στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα ώστε να αναβιώσουμε την ακαδημαϊκή κανονικότητα.

Μέχρι τότε, σας καλούμε να μετέχετε ενεργά και με δημιουργικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ακαδημαϊκή ζωή. Ελεύθερα σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και συνέδρια θα οργανώνονται από τα Τμήματα και τις ερευνητικές μονάδες του Παντείου και θα είναι προσβάσιμα μέσω Διαδικτύου. Εκεί, στις ψηφιακές πλατφόρμες, θα συναντηθούμε προσωρινά, θα μας γνωρίσετε και θα σας γνωρίσουμε. Εγκαινιάζουμε επίσης την επικοινωνία μέσω του Facebook της Πρυτανείας και φτιάχνουμε την παντειακή διαδικτυακή κοινότητα. Σας περιμένουμε!

Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη

Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Σε ποιες περιοχές τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα που έρχεται
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Παιδιά στη Γάζα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
Τα παιδιά που έχουν εκτεθεί σε πολεμικά γεγονότα εμφάνιζουν αλλαγές DNA σε πολλές τοποθεσίες και περιοχές στο γονιδίωμα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
μηλοξιδο
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες
Το μήλο έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, κάτι που τα καθιστά ένα υγιεινό σνακ ή συστατικό σε κάθε δίαιτα
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες