«Τη στιγμή της εισβολής στο γραφείο μου αισθάνθηκα φόβο και αγωνία. Στη συνέχεια αναλογίστηκα τις συνέπειες για το ίδρυμα και τους φοιτητές. Έτσι, σκέφτηκα τι πρέπει να γίνει ώστε τέτοια γεγονότα να μην ξανασυμβούν και κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη βιώσει ποτέ τη βιαιότητα που ασκήθηκε πάνω μου», δήλωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την επίθεση στο γραφείο του.
Μιλώντας στην «Καθημερινή», παρέθεσε πως «εδώ και τρεις δεκαετίες η κοινωνία έχει σχεδόν συνηθίσει να βλέπει πρυτάνεις να "χτίζονται", να προπηλακίζονται, να τρομοκρατούνται. Τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο ΟΠΑ και στο ΕΜΠ φαίνεται να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας σε βαθμό που ακόμα κι αυτοί που έχουν υπάρξει θύματα της αδράνειας και της συνήθειας, να παραδέχονται πλέον ότι ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή».
Σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ελέγχου εισόδου στα ΑΕΙ, τόνισε πως «είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά πρωτοβουλία για την πάταξη της παραβατικότητας και της ανομίας στα ΑΕΙ».
«Όμως», σημειώνει, «οι εξαγγελίες από μόνες τους δεν αρκούν διότι φαντάζουν, με βάσει την ιστορική εμπειρία, με δηλώσεις προθέσεων».
Υπενθυμίζεται πως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε τις προτάσεις Μητσοτάκη, προτείνοντας στοχευμένα μέσα και μέτρα προστασίας των ΑΕΙ, ενώ ο Δ. Μπουραντώνης δηλώνει πως «οι εξαγγελίες αυτές θα πρέπει να πάρουν τη μορφή συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων μέτρων».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση