τηλεκπαίδευση
Την κατάσταση που επικρατεί στα ΔΙΕΚ με την τηλεκπαίδευση εν μέσω πανδημίας καταγγέλλει με επιστολή της σπουδάστρια - Σοβαρά προβλήματα με το webex και κενά σε καθηγητές

Την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια ΙΕΚ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού περιγράφει σπουδάστρια σε επιστολή της που δημοσιεύει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.

Η σπουδάστρια στο Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας τονίζει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, καθώς και τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με τη σπουδάστρια η πλατφόρμα webex δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι σπουδαστές διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (υπολογιστή , σύνδεση στο internet κλπ).

Την ίδια ώρα, «οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να βάζουν απουσίες σε όποιον σπουδαστή δεν μπορεί να συνδεθεί χωρίς να ευθύνεται καθώς η πλατφόρμα που του δόθηκε ως εργαλείο δεν λειτουργεί».

Ακολουθεί η επιστολή της σπουδάστριας από το Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας:

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκίνησα τη σχολή μου σε συνθήκες πρωτόγνωρες, σε συνθήκες πανδημίας.

Ξεκινήσαμε τη σχολή τον Οκτώβριο, 7 μήνες μετά ενώ όλοι μας τηρήσαμε όλα τα μέτρα για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας, η κυβέρνηση κερδίζοντας πολύ χρόνο δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, την ίδια ώρα ξέρουμε και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας πόσο ασφυχτική είναι.

Από την πρώτη μέρα αντικρίσαμε τμήματα που κυμαινόντουσαν στους 20-25 μαθητές ανά τάξη, ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας, σε προσωπικό καθαριότητας και καθηγητές, σε σύγχρονα εργαστήρια και αναλώσιμα.

Με την κατάσταση που επικρατούσε ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν και σε εμάς κρούσματα κορονοιού όπου ποτέ κανείς δεν μας ενημέρωσε για αυτό.

Την ίδια ώρα υπάρχουν τεράστια κενά σε καθηγητές οι οποίοι «τρέχουν» όλη μέρα από το ένα ΙΕΚ στο άλλο να προλάβουν αντί να πάρει μέτρα για μόνιμο προσωπικό στα ΙΕΚ.

Με το κλείσιμο των σχολών τα μαθήματα πλέον γίνονται μέσω της πλατφόρμας webex η οποία δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ. Ακόμη θεωρούνταν δεδομένο ότι όλοι οι σπουδαστές διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (υπολογιστή , σύνδεση στο internet κλπ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να βάζουν απουσίες σε όποιον σπουδαστή δεν μπορεί να συνδεθεί χωρίς να ευθύνεται καθώς η πλατφόρμα που του δόθηκε ως εργαλείο δεν λειτουργεί.

Η κυβέρνηση λοιπόν έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το χάος!

Είναι δικαίωμα μας η δημόσια εκπαίδευση και θα την διεκδικήσουμε, ώστε όλοι οι σπουδαστές να είναι ίσοι απέναντι στην εκπαιδευτική διδασκαλία!

Ανεμογιάννη Περσεφώνη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellnikia_nisia_greek_islands_mykonos.jpg
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Ο Νικ Κρέιβεν, υποδυόμενος τον απλό τουρίστα, παρήγγειλε δύο μπίρες και ένα πιάτο με θαλασσινά και μετά… ζήτησε τις εξηγήσεις για τον ακριβό...
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Νοσοκομείο Νάξου
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Ποια δημόσια Υγεία ευαγγελίζονται η σημερινή κυβέρνηση και όσοι χαράσσουν την πολιτικής της στον τομέα αυτό;
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Όταν τρέχω… δεν τρέχω!
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε
Η ιδέα πίσω από τη βιολογική ηλικία είναι ότι τα κύτταρα και τα όργανά μας έχουν τη δική τους ηλικία η οποία διαφέρει από αυτήν που αναγράφεται στην...
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε