Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου φοιτητές από έξι συλλόγους της πόλης, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
Παράλληλα, ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους, «ο Πρύτανης Χ.Μπούρας αρνείται πεισματικά να ακούσει τους φοιτητικούς συλλόγους, συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η Σύγκλητος ακόμη δεν έχει λάβει καταδικαστική τοποθέτηση για το σύνολο του νόμου».
Οι φοιτητές απαιτούν η σύγκλητος «να συνεδριάσει άμεσα και να ταχθεί ενάντια σε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Φιλολογίας για την κατάληψη Πρυτανείας πανεπ. Πατρών στις 5/3:
Μετά από ένα χρόνο κλειστών σχολών, με τους φοιτητές να κατακλύζουν τους δρόμους πανελλαδικά και την κοινωνία να στέκεται σύσσωμη δίπλα μας, ο νόμος Κεραμέως πλανιέται ακόμα σαν φάντασμα πάνω από τα δικά μας Πανεπιστήμια. Νόμος που εμπεριέχει τις διαγραφές φοιτητών, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την ενίσχυση του πειθαρχικού κώδικα.
Σε όλα αυτά, ο Πρύτανης Χ.Μπούρας αρνείται πεισματικά να ακούσει τους φοιτητικούς συλλόγους, συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η Σύγκλητος ακόμη δεν έχει λάβει καταδικαστική τοποθέτηση για το σύνολο του νόμου. Τρέφουν αυταπάτες αν πιστεύουν ότι η συναίνεση στις πολιτικές της ΝΔ θα φέρει περισσότερη χρηματοδότηση!
Απαιτούμε η σύγκλητος να συνεδριάσει άμεσα και να ταχθεί ενάντια σε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο!
Τη Δευτέρα 22/2 γίναμε όλοι μάρτυρες της βίαιης εισβολής των δυνάμεων της αστυνομίας στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, της βίαιης καταστολής των φοιτητών και ευρύτερα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, που βρίσκονταν εκεί να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως. Αυτές μπορεί να είναι εικόνες από το μέλλον μας, καθώς αποτυπώνουν το πόσο αντιδραστικές είναι οι αλλαγές που έρχονται να εφαρμοστούν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που ακόμα και τώρα μιλάει για μειοψηφίες, εθελοτυφλώντας, θεωρεί πως μπορεί να μας τρομοκρατήσει με βία, καταστολή και βιώματα που μας θυμίζουν άλλη εποχή.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να μην εφαρμοστεί ούτε σελίδα αυτού του νόμου! Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε αυτά που καθημερινά μας στερούν, τα δίκαια και αυτονόητα. Πηγαίνουμε κόντρα σε ότι επιτίθεται στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, στην επαγγελματική και εργασιακή μας προοπτική, στις ελευθερίες και τα δικαιώματα που μας στερούν. Πηγαίνουμε κόντρα στο «κράτος δικαίου», ένα κράτος που επέλεξε να δώσει χρήματα στα ΜΜΕ και στην αστυνομία αντί να ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.
Ο νόμος Κεραμέως Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!
Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις μας! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεδριάσουν, όλους τους φοιτητές να βρεθούν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών και κατάργηση της τηλεκπαίδευσης. Η σύγκλητος να τοποθετηθεί επιτέλους ενάντια στον νόμο!
ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ
«Κι ήθελε ακόμα πολύ φως για να ξημερώσει, όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα» Μ. Αναγνωστάκης
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση