Thumbnail
Σε ΦΕΚ οκτώ ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας - Αναλυτικά τα άρθρα

Οκτώ ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ με το νόμο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για προβλέψεις στα άρθρα 52 έως 59 που αφορούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, Κατανοµή χρόνου διδακτικής ενότητας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο πρόγραµµα σπουδών στο δηµοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο, Ρυθµίσεις για οργανικές θέσεις σε κλάδους του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, Ρυθµίσεις για το σχολικό έτος 2020 – 2021, Μεταβατικές ρυθµίσεις για το Εθνικό Σύστηµα Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, Παροχή υπηρεσιών ταφής µουσουλµάνων, Εκκλησιαστικά ιδρύµατα.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Αντικατάσταση του άρθρου 1 του ν. 4692/2020

Το άρθρο 1 του ν. 4962/2020 (Α’ ’111) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

H διδακτική ενότητα με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» εισάγεται στο πρόγραμμα σπουδών και στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τύπων σχολικών μονάδων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων με σκοπό την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ορίζονται ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των θεματικών κύκλων της διδακτικής ενότητας και των επιμέρους θεματικών ενοτήτων καθενός εκ των θεματικών κύκλων, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία των θεματικών κύκλων και ενοτήτων, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών και κάθε άλλο σχετικό θέμα, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς».

Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο - Αντικατάσταση της περ. γ’ της παρ. 9 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985

Η περ. γ’ της παρ. 9 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 (Α’ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«γ) Εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων της χώρας δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές αλληλοεπιδρούν με έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του νηπιαγωγού. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ορίζεται η διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα και ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων.».

Κατανομή χρόνου διδακτικής ενότητας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο - Τροποποιήσεις του άρθρου 11 του π.δ. 79/2017

1. Οι παρ. 2 έως 4 της περ. Α’ του άρθρου 11 του π.δ. 79/ 2017 (Α’ 109) αντικαθίστανται ως εξής:

«2. Kατανομή του χρόνου ανά διδακτικό αντικείμενο στα εξαθέσια και άνω δημοτικά σχολεία:

Η συνέχεια στο ΦΕΚ εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολ καλαμ
Τεράστια προβλήματα στεγανότητας στα σχολεία της Καλαμάτας
Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που προκάλεσαν οι...
Τεράστια προβλήματα στεγανότητας στα σχολεία της Καλαμάτας