Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τη Δευτέρα η παρουσίαση του νομοσχεδίου
Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 19:00, η υπουργός Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 19:30, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει δημόσια μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε σχετική ενημέρωση, την περασμένη Τρίτη 22 Ιουνίου, των δύο μεγαλύτερων εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) από την υπουργό ενώ το σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε την επομένη και στο υπουργικό συμβούλιο. 

Βάσει σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, το νομοσχέδιο θα τεθεί άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση με σκοπό να ψηφισθεί στη Βουλή εντός του Ιουλίου. 

Η παρουσίαση του σχεδίου νόμου για το «αναβαθμισμένο σχολείο» από τη Νίκη Κεραμέως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου. 

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αυτονομία των σχολικών μονάδων, το οποίο έρχεται μετά από μια δύσκολη σχολική χρονιά με κλειστά σχολεία λόγω της πανδημίας αλλά και με φόντο την σχεδόν καθολική αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον περιλαμβάνονται τομές, όπως το πολλαπλό βιβλίο, η αποκέντρωση και ευελιξία έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνών και πρακτικής άσκησης, η αξιολόγηση μαθητών με μεθόδους, όπως η «ανεστραμμένη τάξη».

Οι 4 βασικοί άξονες

- Αυτονομία σχολείων - Ενίσχυση εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς

Θα δοθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ελευθερία στην οργάνωση της διδασκαλίας, στους εκπαιδευτικούς, ενώ θα υπάρξει ενίσχυση στον ρόλο του διευθυντή.

- Αξιολόγηση εκπαιδευτικών 

Η διαδικασία αξιολόγησης θα έχει στόχο την βελτίωση των εκπαιδευτικών με σκοπό την ενδυνάμωση και την διαρκή βελτίωση και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα. Επιπροσθέτως, η διαδικασία αναφέρεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την «αποτελεσματική αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος».

-Δομές εκπαίδευσης

Ως κρίσιμος πυλώνας χαρακτηρίζεται η ίδρυση θέσεων που θα έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Επί της ουσίας, θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς και θα καταστήσουν τις νέες Δομές Εκπαίδευσης και υποστήριξης για το αυτόνομο σχολείο.

-Εκκλησιαστική εκπαίδευση

Ως στόχος του ορίζεται να τεθεί μια νέα βάση με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Εν συντομία, η ενίσχυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε υποψήφιους κληρικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα