sxoleia-mathites-ekpaideusi
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME NEWS
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επισήμανε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανή η λήψη έκτακτων μέτρων.

Μιλώντας στο ΜEGA δήλωσε πως «στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης».

«Η Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες»

Όσον αφορά στο γεγονός ότι πολλά παιδιά νοσούν από κορονοϊό, ο κ. Γώγος, έκανε λόγο για «επίνοσο» πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. «Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το 30% των καθημερινών κρουσμάτων «ποσοστά κρουσμάτων, που μπορεί να μεγαλώσει και άλλο» αφορά στις μικρές ηλικίες. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες».

Για τα οδοντιατρεία

Τέλος, ο κ. Γώγος σχολίασε την απόφαση -η οποία τελικά ανακλήθηκε- να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι και μοριακό οι ανεμβολίαστοι για να επισκεφθούν οδοντίατρους.

«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα οι αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τη διασπορά του ιού και την προστασία της νοσηλείας. Στις περιπτώσεις που γίνονται επεμβατικές πράξεις, δημιουργείται αερόλυμα, το οποίο έχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης», ανέφερε.

«Ο οδοντίατρος καθορίζει κατά πόσο η πράξη που θα πράξει μπορεί να δημιουργήσει αερόλυμα που δημιουργεί προβλήματα και αν αυτή η πράξη έχει δυνάμει δημιουργία αερολύματος πρέπει να γίνει rapid» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι για απονεύρωση και καθαρισμό, «που δεν παράγουν αερόλυμα δεν χρειάζεται rapid test».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav-nisia.jpg
Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρός 87χρονος που έπεσε στη θάλασσα με το αμαξίδιό του και πνίγηκε
Κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε το ηλεκτρικό του αμαξίδιο στη θάλασσα
Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρός 87χρονος που έπεσε στη θάλασσα με το αμαξίδιό του και πνίγηκε
Τράπεζα της Ελλάδος
Τράπεζα της Ελλάδος: Να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση και να οργανωθούν νέα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα
Επισημάνσεις στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος
Τράπεζα της Ελλάδος: Να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση και να οργανωθούν νέα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα
proaulio
Αναλγησία στην Κέρκυρα! Από σχολεία... πάρκινγκ - Παραδίδουν τα προαύλια για στάθμευση τουριστών
Ανησυχία για τη φθορά των υποδομών και κριτική στη δημοτική αρχή για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Αναλγησία στην Κέρκυρα! Από σχολεία... πάρκινγκ - Παραδίδουν τα προαύλια για στάθμευση τουριστών