Κενά στα σχολεία: Χτύπησε «κόκκινο» το 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά με 83 ώρες κενό
«Τα κενά αυτά δεν συμπληρώνονται ούτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ούτε με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και ούτε με συμπτύξεις τμημάτων»

Μεγάλα προβλήματα με κενά σε μαθήματα λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει το 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αναφέρουν σε κείμενό τους ενδεικτικά, ότι υπάρχουν 53 ώρες κενό σε μαθήματα γενικής Παιδείας, όπως η Ιστορία, η Φυσική, η Πληροφορική και τα Νέα Ελληνικά, αλλά και σε μαθήματα προσανατολισμούς όπως ΣΕΠ, Ερευνητική Εργασία για την Τεχνολογία, Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Επίσης κάνουν λόγο για 30 ώρες κενό σε εργαστηριακά μαθήματα, καθώς ενώ «προβλέπεται να διδάσκονται από  δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα, τα μαθήματα αυτά διδάσκονται μόνο από το έναν εκπαιδευτικό λόγω ελλείψεων».

Πρόκειται για 83 ώρες κενό την εβδομάδα στα μαθήματα του σχολείου.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι σε τμήματα στην Α’ τάξη του ΕΠΑΛ, στα οποία προβλέπεται να έχουν δύο εκπαιδευτικούς στα μαθήματα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά, μετακινήθηκε ο δεύτερος καθηγητής που είχαν στα Μαθηματικά και τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο.

«Τα κενά αυτά δεν συμπληρώνονται ούτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ούτε με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, και βέβαια ούτε με συμπτύξεις τμημάτων» υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι θα οργανώσει από κοινού μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για τα κενά στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Το κείμενο των εκπαιδευτικών του σχολείου

Για τα κενά στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ ΛΑΓΚΑΔΑ, μέχρι σήμερα, 8/12/2021, έχουμε  53 ώρες κενό σε μαθήματα γενικής παιδείας όπως Ιστορία, Φυσική, Πληροφορική, Νέα Ελληνικά και σε μαθήματα προσανατολισμού όπως Σ.Ε.Π, Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία, Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Επίσης, έχουμε επιπλέον 30 ώρες κενό σε εργαστηριακά μαθήματα διότι, ενώ προβλέπεται να  διδάσκονται από  δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα, τα μαθήματα αυτά διδάσκονται μόνο από το έναν εκπαιδευτικό λόγω ελλείψεων.

Κάποια από αυτά τα μαθήματα, είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα…

Σύνολο 83 ώρες κενό εβδομαδιαίως!!!

Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο μας. Και στο περυσινό σχολικό έτος, είχαμε τμήματα που είτε δεν διδάχθηκαν καθόλου κάποια αντικείμενα είτε ξεκίνησαν να διδάσκονται π.χ Φυσική τον μήνα Φλεβάρη!

Το πιο σοβαρό φυσικά, είναι ότι οι κάποια τμήματα , που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου Φυσική και Ιστορία μέχρι τώρα, θα εξεταστούν στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους σε αυτά τα μαθήματα με, την γνωστή σε όλους μας για τα αποτελέσματά της , Τράπεζα Θεμάτων.

Επίσης, έχουμε τμήματα στην Α΄ τάξη, όπου προβλέπεται στο πλαίσιο ΜΝΑΕ να έχουν οι μαθητές μας δύο εκπαιδευτικούς στα μαθήματα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά , αλλά τον δεύτερο καθηγητή στα Μαθηματικά τον << πήραν >> από το σχολείο μας στα τέλη Νοέμβρη για να τον τοποθετήσουν σε άλλο σχολείο γιατί και εκεί οι μαθητές είχαν κενό στα μαθηματικά …

Ξέρουμε  πως το σχολείο μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς διότι οι προσλήψεις που έχουν γίνει , είτε μόνιμων είτε αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν επαρκούν.

 Αποδεικνύεται πως η έλλειψη και η καθυστέρηση προσλήψεων  εκπαιδευτικών αποτελεί τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική και τον κανόνα στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Τα κενά αυτά δεν συμπληρώνονται ούτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ούτε με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, και βέβαια ούτε με συμπτύξεις τμημάτων.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών και  να καλυφθούν όλα τα κενά των μαθητών μας.

Εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. αποστέλλει στα σχολεία κείμενο εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Λαγκαδά που συνυπογράφουν ανακοίνωση σχετικά με το έντονο πρόβλημα των κενών στο σχολείο τους  για  να δημοσιοποιηθεί.

Το Δ.Σ. καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους να λειτουργήσουν με παρόμοιο τρόπο, να καταγράψουν τα κενά στα σχολεία τους και να αποστείλουν τα στοιχεία  και στην ΕΛΜΕ .

Με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (13/12) της ΕΛΜΕ σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα με τα πολλά κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Δ.Σ. θα οργανώσει από κοινού μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους με ψηφίσματα και καταγραφή των κενών να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ για να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης, για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, καθώς και για να κατοχυρωθούν πλήρη δικαιώματα συνδικαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά  σε όλους.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                    Ειρήνη Σωπιάδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

0050022445_trakter.jpg
Τεράστια συμμετοχή και ένταση στο συλλαλητήριο των αγροτών στην Κρήτη - «Πλημμύρισε» η Περιφέρεια
Η κινητοποίηση αυτή, που φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από 10.000 συμμετέχοντες, φέρει το μήνυμα της αποφασιστικότητας των παραγωγών να διεκδικήσουν...
Τεράστια συμμετοχή και ένταση στο συλλαλητήριο των αγροτών στην Κρήτη - «Πλημμύρισε» η Περιφέρεια
taksi
Εκπαιδευτικοί για Ωνάσεια σχολεία: Είναι το τέλος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας;
Καταγγελία για τα Ωνάσεια σχολεία - Αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί για Ωνάσεια σχολεία: Είναι το τέλος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας;