δοε
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στηρίζει των αγώνα των φοιτητών και καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα με τις δυνάμεις καταστολής.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρεται στις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών και φοιτητριών που διαδήλωναν στα Προπύλαια και εκφράζει την στήριξή της στον αγώνα για την απομάκρυνση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από τα Ιδρύματα.

Η ανακοίνωση

"Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια, όπως κι αυτούς που βρίσκονταν σε συναυλία εντός του Α.Π.Θ.!

Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε Ε.Κ.Π.Α., Ε.Μ.Π., Α.Π.Θ. κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως η αστυνομία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δυναμώνουν τον αγώνα τους για δωρεάν σπουδές, στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά με αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής, να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να «προστατέψει» το πανεπιστήμιο – επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Οι αγώνες των φοιτητών συναντιούνται με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα.

  • Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το Ε.Κ.Π.Α., το Ε.Μ.Π. και το Α.Π.Θ.
  • Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27/9, στις 7μμ στα Προπύλαια."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mmm.jpg
Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αναλυτικά τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια
Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
ekpaideytikoi
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη πληρώνονται οι αναπληρωτές, αύριο Πέμπτη οι μόνιμοι
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη πληρώνονται οι αναπληρωτές, αύριο Πέμπτη οι μόνιμοι
xilodarmos
Σοκ σε σχολική εκδρομή – Τουρίστας ξυλοκόπησε 16χρονη μαθήτρια μέσα στο πλοίο
Το περιστατικό επαναφέρει τη συζήτηση για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών και τη διαχείριση κρίσεων σε δημόσιους χώρους,...
Σοκ σε σχολική εκδρομή – Τουρίστας ξυλοκόπησε 16χρονη μαθήτρια μέσα στο πλοίο