Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Το γάλα και το ηλιέλαιο αναμειγνύονται σε ένα μπολ.
Προστίθεται σταδιακά το αλεύρι, ενώ ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
Το μείγμα σκεπάζεται με μια πετσέτα και αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα, ώστε να φουσκώσει.
Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνεται άφθονο λάδι.
Με ένα βρεγμένο κουτάλι, σχηματίζονται μικρές μπαλίτσες ζύμης, οι οποίες τηγανίζονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμοι, οι λουκουμάδες αφαιρούνται με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούνται σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα, προτείνονται κλασικές επιλογές όπως μέλι και καρύδια, καθώς και λιωμένη σοκολάτα για μια πιο γευστική παραλλαγή. Αυτή η συνταγή συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά, αποτελώντας ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ