Απόφαση για τη μονιμοποίηση 77 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, υπεγραψε ο Διευθυντής ΠΕ Ανατολικής Αττικής Δρ. Κωνσταντίνος Παπαχρήστος.
Πρόκειται για μια ακόμα μεμονωμένη απόφαση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών που ανέλαβαν υπηρεσία και διένυσαν δύο (2) έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρέτησαν χωρίς ποινές.
Δείτε την απόφαση με τα ονόματα
Ωστόσο το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μονιμοποιήσεις δεν έχει λυθεί ακόμα, καθώς οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά τη χώρα, δεν έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, “τρέξει τη διαδικασία”
Μάλιστα, έχουν ήδη διατυπωθεί αναφορές και διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας μονιμοποίησής τους μετά το πέρας της διετίας από την ημερομηνία διορισμού τους, από ομάδα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής μέσα από επιστολή της στον διευθυντή της ΔΔΕ Δ’ Αθήνας.
Η αναφορά στο νόμο 4589/2019 για τη μονιμοποίηση νεοδιοριζόμενων
“7. Οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο (2) έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια κρίσης της καταλληλότητας των νεοδιοριζομένων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αν νεοδιοριζόμενος δεν κριθεί κατάλληλος να μονιμοποιηθεί, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 5 και 6 του Κεφαλαίου Α΄ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 (Α΄167)”.
Το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ για τη μονιμοποίηση νεοδιοριζόμενων, υπ. αριθμ. 107693/E2/01-07-2016
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ