Την άποψη ότι χάθηκε η ευκαιρία στην προηγούμενη και την παρούσα Βουλή να καταργηθεί το άρθρο 16, αλλά αν εκλεγεί ξανά η ΝΔ θα το δρομολογήσει, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υλοποίησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ολες, εκτός από εκείνη για την αναθεώρηση του άρθρου 16.
«Αυτήν την τετραετία κάναμε πράξεις όλες τις δεσμεύσεις μας. Ακόμα και το πιο δύσκολο κομμάτι, οι διαδικασίες για την ατομική αξιολόγηση, ξεκίνησαν, όπως είχαμε δεσμευθεί. Το μόνο που δεν κάναμε είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 που ευελπιστούμε κάποια στιγμή να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση αυτή έρχεται μετά την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών, γνωστοποίησε πως η επόμενη μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση θα αφορά το Άρθρο 16.
«Θα χαρώ πάρα πολύ βέβαια, πρέπει να πω, όταν με το καλό προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση -γιατί είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16-, όσοι διαμαρτυρήθηκαν μετ’ επιτάσεως και ζήτησαν την αναγνώριση της δυνατότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης να παρέχει πτυχία τα οποία θα είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακά, να μάς στηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε τότε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την ατομική αξιολόγηση, η υπουργός επανέλαβε πως «αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν». «Αντιδράσεις είχαμε στην αρχή και για την τηλεκπαίδευση που υπήρξε τεράστια αποχή. Τώρα η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται κανονικά. Θέλω να πω ότι αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, οπότε προχωράμε».
«Παράτυπες οι μονιμοποιήσεις δίχως αξιολόγηση»
Σχετικά με την «ομηρία» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί μετά το πέρας της διετίας, επανέλαβε πως η αξιολόγηση προηγείται της μονιμοποίησης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι όσες Διευθύνσεις προχώρησαν στην μονιμοποίηση εκπαιδευτικών δίχως αξιολόγηση, το έκαναν με βάση τον προηγούμενο νόμο που δεν βρίσκεται πια σε ισχύ.
Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμετάσχει στις διαδικασίες της αξιολόγησης, απάντησε πως «αυτό δεν γίνεται. Η συμμετοχή στην αξιολόγηση είναι υποχρεωτική και η αποχή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα που φέρει κυρώσεις» είπε.
Η υπουργός Παιδείας απέφυγε για άλλη μια φορά «να ανοίξει τα χαρτιά της» για το νέο σύστημα διορισμών και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ απέδωσε «τη σιωπή» γύρω από το ζήτημα των μελλοντικών διορισμών, (πόσοι και πότε θα γίνουν) στην ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών που παραμένει μέχρι στιγμής ερωτηματικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση