thranio
Έσκασε κροτίδα πάνω στο πόδι καθηγητή απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα - Τι κατήγγειλε η διεύθυνση του σχολείου και τι απαντά η ΕΛΜΕ Πιερίας για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Κατερίνης

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση οικογένειας μαθητή σε συνάδελφο εκπαιδευτικό, ο οποίος επιτελώντας το λειτούργημά του προσπάθησε να αποκαταστήσει την ηρεμία μέσα στη σχολική τάξη, στο Γυμνάσιο Περίστασης. «Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο εκπαιδευτικό. Η Ένωση θα σταθεί υποστηρικτικά στον συνάδελφο, σε όλη την πορεία της υπόθεσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ αναφερόμενη στο περιστατικό που συνέβη στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Τι συνέβη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eptanews.gr στο σχολείο σημειώθηκε ένα περίεργο και σίγουρα ανησυχητικό περιστατικό, προκαλώντας την αντίδραση της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης «ανώνυμη πληροφορία» που έφτασε στα mail των μέσων ενημέρωσης, έκανε λόγο για «επίθεση» εκπαιδευτικού σε μαθητή σε μια προσπάθεια να αποτραπεί κατάληψη του σχολείου.

Χωρίς άλλες πληροφορίες, κάποιοι έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν το «γεγονός», χωρίς να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και προκαλώντας την αντίδραση της Διεύθυνσης και των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους, παρέθεσαν την «άλλη πλευρά» του περιστατικού.

Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τοπικό μπλογκ φιλοξενεί ισχυρισμό μαθητή του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης που φέρεται να καταγγέλλει ξυλοδαρμό από καθηγητές του σχολείου μας.

Πρόκειται για ένα ανώνυμο και κυρίως παντελώς ψευδές δημοσίευμα το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά αλλοιώνει τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν το πρωί της 8ης Μαρτίου 2023, εντός του σχολείου και σε βάρος της διεύθυνσης και των παρόντων καθηγητών.

Παρά το γεγονός ότι προσπαθούμε να προλαμβάνουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά και να λύνουμε τα όποια προβλήματα δημιουργούνται εντός της σχολικής μας κοινότητας, άμεσα και πάντα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στα αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μαθητής του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ομάδα μαθητών αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ενώ οι καθηγητές των πρώτων ωρών είχαν ήδη προσέλθει στο σχολικό συγκρότημα από ανοικτή πόρτα του αύλειου χώρου.

Στο πρώτο κουδούνι και μετά την προσευχή η κυρία διευθύντρια από κοινού με συνάδελφο εκπαιδευτικό ξεκίνησαν να ενημερώνουν για το πώς θα λειτουργήσει το σχολείο-λόγω και της κατάληψης-ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να συζητήσουν με τα παιδιά για τις συμβολικές δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

Εκείνη τη στιγμή και ενώ οι δύο καθηγήτριες βρίσκονταν στο μικρόφωνο, μαθητής κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, έσπρωξε τη διευθύντρια με δύναμη και άρπαξε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί αυτός στους συμμαθητές του. Τότε ήταν που παρενέβησαν καθηγητές που βρίσκονταν δίπλα στην διευθύντρια, προκειμένου να την προφυλάξουν από τη βίαιη συμπεριφορά του μαθητή ο οποίος-ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ -νωρίτερα, απευθυνόμενος στον υποδιευθυντή του σχολείου, την ώρα που αυτός προσερχόταν στο σχολείο, τον αποκαλούσε «δολοφόνο». Οι καθηγητές απώθησαν το μαθητή για να προστατεύσουν τη διευθύντρια.

Σε δεύτερο χρόνο, ο ίδιος μαθητής εισέβαλε στο γραφείο της διεύθυνσης και πάλι κινούμενος απειλητικά προς της διευθύντρια η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τηλέφωνο. Για μία ακόμη φορά οι παρόντες καθηγητές, ευρισκόμενοι σε άμυνα, προσπάθησαν να απομακρύνουν το μαθητή που ήταν εκτός εαυτού.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά  μαθητές άλλου σχολείου, εκμεταλλευόμενοι την κατάληψη των παιδιών, μπήκαν στο 2ο Γυμνάσιο και προσπάθησαν να κλειδώσουν τους καθηγητές μέσα στα γραφεία, τοποθετώντας κάδο και αλυσίδα στην πόρτα των γραφείων. Την τελευταία στιγμή το γεγονός απετράπη από την άμεση επέμβαση του γυμναστή του σχολείου.

Ουδέποτε υπήρξε ξυλοδαρμός μαθητή και αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν όλοι οι καθηγητές που προσήλθαν σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο και βρίσκονταν μπροστά στα γεγονότα, όπως και τα ίδια τα παιδιά που ήταν μέσα στο σχολείο.

Αντιθέτως, όσοι ήταν εκεί είδαν και άκουσαν κροτίδα που έσκασε πάνω στο πόδι καθηγητή απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα.

Και κάτι τελευταίο: Άμεσα κλήθηκαν οι γονείς του μαθητή οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη συμπεριφορά του παιδιού τους, έγινε εκτενής συζήτηση μαζί τους και με την παρουσία του ίδιου του παιδιού και μάλιστα αναγνώρισαν ότι η συμπεριφορά του ήταν εσφαλμένη. Παρά τη σύγχυση των στιγμών και την ταραχή της διευθύντριας του σχολείου η οποία μάλιστα βρέθηκε στα πρόθυρα λιποθυμίας (ανέβασε πίεση και μεταφέρθηκε στο γιατρό), θεωρήσαμε ότι το γεγονός έληξε. Με λύπη μας, ωστόσο, λίγες ώρες μετά, εμφανίστηκε αυτό το ανώνυμο και ανυπόστατο δημοσίευμα το οποίο δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο.

Εκ της Διεύθυνσης του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thessaloniki
Επικίνδυνα παιχνίδια στην Εγνατία: Παιδιά κρέμονταν από λεωφορείο εν κινήσει
Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Νεαροί κρέμονται σε αστικό λεωφορείο με κίνδυνο τη ζωή τους
Επικίνδυνα παιχνίδια στην Εγνατία: Παιδιά κρέμονταν από λεωφορείο εν κινήσει
vivlio_molyvia.jpg
Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Όχι στις εκδικητικές διώξεις, όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης»
ΟΙΕΛΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αντικατάσταση του τωρινού εκπαιδευτικού συστήματος από εμπορικές υπερδομές που θα χορηγούν τίτλους...
Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Όχι στις εκδικητικές διώξεις, όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης»