Στην εξοικείωση των μαθητών αναφορικά με τις ειδικές δεξιότητες των παιδιών με αναπηρία, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ρατσιστικής αντιμετώπισης, προσβλέπει η δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω», που υλοποιείται με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, σε σχολεία της Αττικής από την ομάδα τυφλών ξεναγών της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Black Light.
Στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 65 σχολεία, από τους δήμους: Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Αθήνας, Δάφνης-Υμηττού ενώ υλοποιείται καθημερινά σε σταθερή βάση στα σχολεία της Αττικής.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιουνίου, με εκδήλωση βιωματικού χαρακτήρα διάχυσης των αποτελεσμάτων του, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζήσουν την βιωματική εμπειρία στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες.
Τέλος το πρόγραμμα αποτελείται από πολυαισθητηριακά εργαστήρια και αφορά στην εξοικείωση των μαθητών με την τυφλότητα προκειμένου να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, την έννοια της αλληλεγγύης και την κριτική τους σκέψη. Στόχος είναι να κατανοήσουν τις λειτουργικές ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία, ένα εφόδιο απαραίτητο για τους μελλοντικούς ενήλικες μιας κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ισότιμα και συμπεριληπτικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ