Στάσεις εργασίας, σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλούνται να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης μέχρι τις 25 Ιουνίου, αποφασίζουν ΕΛΜΕ και σύλλογοι εκπαιδευτικών ανά τη χώρα.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σήμερα ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει στάση εργασίας (μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη) για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλησης της ειδικής συνεδρίασης για κάθε σχολείο, για την κάλυψη των συναδέλφων, στην αποχή τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί ή σχεδιάζονται και από άλλες ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ.
Μάλιστα εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο και για ευθύνες της ΟΛΜΕ: «Η ευθύνη της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ είναι τεράστιες! Έχει αφήσει τον κλάδο ακάλυπτο, με το «έτσι θέλω» και παρά τη διάθεση χιλιάδων εκπαιδευτικών για συνέχιση του αγώνα. Εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής»
Σημειώνεται ότι η προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, μέσω της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, η οποία χέρι-χέρι με την ατομική αξιολόγηση, επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο Δημόσιο Σχολείο συνεχίζεται, σε μια περίοδο, όπου οι εκπαιδευτικοί -και ειδικά της Β΄ βαθμιας Εκπαίδευσης- «τρέχουν και δε φτάνουν», με την έκδοση αποτελεσμάτων, τις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων, τις διορθώσεις γραπτών, τις απουσίες και όλες τις άλλες εργασίες -διδακτικές και μη- που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου παιδείας, απαιτούν μέχρι τις 30 Μαΐου, να έχει συμπληρωθεί η πλατφόρμα της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, ενώ μέχρι τις 25 Ιουνίου, να έχουν γίνει οι ειδικές συνεδριάσεις.
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω και της “αξιολόγησης”.
Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο, σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τις 25 Ιουνίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους συντονιστές των ομάδων, όπως επίσης και να καταθέσουν βαθμολογία για κάθε δράση.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει στάση εργασίας (μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη) για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλησης της ειδικής συνεδρίασης για κάθε σχολείο, για την κάλυψη των συναδέλφων, στην αποχή τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης. Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:
Υπενθυμίζουμε επίσης:
Η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ, είναι απόλυτα νόμιμη και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μην την κάνουμε.
Η συνεδρίαση για την «αποτίμηση» έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου και είναι «ειδική συνεδρίαση». Οφείλει, δηλαδή, να έχει ΜΟΝΟ αυτό ως θέμα και κανένα άλλο.
Σύμφωνα με το νόμο, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να λάβουν γνώση για τη συνεδρίαση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 μέρες, πριν από τη σύγκλησή της.
Οι σύμβουλοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν ή να επιβάλλουν στις ομάδες, ώστε να γραφτεί κάτι συγκεκριμένο στους δείκτες αξιολόγησης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, ο/η Διευθυντής/ντρια, έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνος/η του/της, την αποτίμηση.
Τέλος, η απόφαση αυτή, που έχουν λάβει και άλλες ΕΛΜΕ θα κοινοποιηθεί, τόσο στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όσο και όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας, για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης και μετώπου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τη κυβέρνησης.
Ο αγώνας για την συνολική ανατροπή της αξιολόγησης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.
Για τις επόμενες φάσεις της αξιολόγησης
Συνεχίζεται, εν μέσω εκλογών, η προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, μέσω της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, η οποία χέρι-χέρι με την ατομική αξιολόγηση, επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο Δημόσιο Σχολείο.
Και συνεχίζεται, σε μια περίοδο, όπου οι εκπαιδευτικοί -και ειδικά της Β΄ βαθμιας Εκπαίδευσης- «τρέχουν και δε φτάνουν», με την έκδοση αποτελεσμάτων, τις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων, τις διορθώσεις γραπτών, τις απουσίες και όλες τις άλλες εργασίες -διδακτικές και μη- που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου παιδείας, απαιτούν μέχρι τις 30 Μαΐου, να έχει συμπληρωθεί η πλατφόρμα της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, ενώ μέχρι τις 25 Ιουνίου, να έχουν γίνει οι ειδικές συνεδριάσεις.
Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.
Η ευθύνη της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ είναι τεράστιες! Έχει αφήσει τον κλάδο ακάλυπτο, με το «έτσι θέλω» και παρά τη διάθεση χιλιάδων εκπαιδευτικών για συνέχιση του αγώνα. Εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αποφασίζει τα παρακάτω βήματα:
Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση για το θέμα και να καλύψει όσους εκπαιδευτικούς αντισταθούν στη συμπλήρωση των δεικτών της αξιολόγησης, με όποιον τρόπο επιλέξουν.
Απαιτούμε να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από την ΟΛΜΕ (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη). την “αποτίμηση”-αξιολόγηση (μέχρι 25 Ιούνη είναι η προθεσμία), ώστε να εκφραστεί συλλογικά η αντίθεση του κλάδου.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταθέτει πρόταση μπροστά στην επόμενη φάση της αξιολόγησης (30/5/2023), με βάση τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου (ακολουθεί), που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους. Καλούμε τους συντονιστές των ομάδων και στην τρέχουσα συγκυρία να αξιοποιούν το κείμενο της ΕΛΜΕ, ώστε σε κάθε περίπτωση να αποτυπώνουν τις θέσεις του κλάδου.
Υπενθυμίζουμε επίσης:
Η συνεδρίαση για την «αποτίμηση» έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου και είναι «ειδική συνεδρίαση». Οφείλει, δηλαδή, να έχει ΜΟΝΟ αυτό ως θέμα. Η προθεσμία της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η 31η Μαΐου. Για την ειδική συνεδρίαση η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας.
Οι σύμβουλοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν ή να επιβάλλουν στις ομάδες ώστε να γραφτεί κάτι συγκεκριμένο στους δείκτες αξιολόγησης.
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στο Δημόσιο Σχολείο αντιμετωπίζουμε, στην προσπάθεια για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των μαθητών μας, πολλά και οξυμένα προβλήματα, που αφορούν συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης και ασφαλώς και το σχολείο που εργάζομαι.
Τα προβλήματα αυτά, τόσο του κάθε σχολείου, όσο και συνολικά της εκπαίδευσης, είναι γνωστά και καταγεγραμμένα στο Υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί, είτε ως άτομα, είτε ως Σύλλογος Διδασκόντων, είτε μέσα από την ΕΛΜΕ, είτε από κοινού με γονείς και μαθητές, έχουμε καταθέσει, προφορικά ή γραπτά, τις απόψεις μας και τα αιτήματά μας, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς καμία ανταπόκριση.
Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε διαχρονικά την κάλυψη των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, που να καλύπτουν τα κενά, την ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, την παρουσία εξειδικευμένου βοηθητικού επιστημονικού προσωπικού, όπως ψυχολόγοι και πολλά άλλα.
Αντί να ικανοποιηθούν τα παραπάνω, κοινή διαπίστωση είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο, στην προσπάθεια και στην προσφορά των εκπαιδευτικών, όπως π.χ. έδειξε ανάγλυφα η περίοδος της καραντίνας. Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τα διδακτικά τους καθήκοντα, διεκπεραιώνουν πλήθος άλλων εργασιών και δραστηριοτήτων, άσχετες με το διδακτικό τους έργο, ενώ συνεχώς επιφορτίζονται και νέα καθήκοντα.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι η αξιολόγηση και οι σχετικές διαδικασίες, όπως δείκτες, βαθμολόγηση δεικτών κ.α. και μάλιστα με “εντέλλεσθαι”, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ανάδειξη και κυρίως στη λύση, των έτσι και αλλιώς γνωστών στο ΥΠΑΙΘ προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Αντίθετα, η διεθνής πείρα δείχνει ότι, όπου εφαρμόστηκαν τα μέτρα αυτά, βάθυνε η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, ο ανταγωνισμός μεταξύ των σχολικών μονάδων, σχολεία οδηγήθηκαν σε κλείσιμο κ.α.
Πιο συγκεκριμένα, για τους άξονες-δείκτες που προτείνει το ΥΠΑΙΘ:
για την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών, εφαρμογή διαφοροποιημένης μάθησης, υποστήριξη ένταξης ευάλωτων ομάδων μαθητών/τριών και μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Σήμερα η πλειοψηφία των σχολείων είναι κτιριακά ακατάλληλα, με σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Μέσα στο Δεκέμβρη υπάρχουν ελλείψεις στο Ειδικό Βοηθητικό και στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. Το 30% των σχολικών κτηρίων είναι 50ετίας. Γυμναστήριο έχει το 19% των Δημοτικών, το 42% των Γυμνασίων/Λυκείων και το 17% των ΕΠΑΛ. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει το 27% Δημοτικών. Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών έχει το 5% Δημοτικών και το 26% των Γυμνασίων/Λυκείων. Βιβλιοθήκη έχει το 12% των Δημοτικών, το 38% των Γυμνασίων/Λυκείων και το 37% των ΕΠΑΛ. Η δε διαφοροποιημένη μάθηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, σε ένα σχολείο που κυνηγάει δείκτες, που εφαρμόζει έντονους εξεταστικούς φραγμούς (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις τύπου Pisa).
Η υλοποίηση των παραπάνω δεικτών συνδέεται με:
Με ετήσια επιστημονική επιμόρφωση και απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα
Την δημιουργία ψηφιακού-υποστηρικτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς.
Δημιουργία σύγχρονων υποδομών, εργαστήριων και βιβλιοθηκών.
Την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών με βάση ένα ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα που θα που θα μορφώνει όλα τα παιδιά, θα συνδέει τη θεωρία με την πράξη, την επιστήμη με την Τέχνη και τον Αθλητισμό. Θα παρέχει σύγχρονα και καλογραμμένα βιβλία σε όλα τα παιδιά αλλά και όλο το αναγκαίο υποστηρικτικό υλικό. Θα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη και ενισχυτική δομή με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες και δυσκολίες των μαθητών.
για τη παρακολούθηση/μείωση της σχολικής διαρροής, μέριμνα για τη μετάβαση από βαθμίδα σε βαθμίδα και την αγορά εργασίας.
Είναι γνωστό από πληθώρα μελετών και στοιχείων ότι τα αίτια της σχολικής διαρροής έχουν κατά βάση κοινωνική προέλευση. Η πτώση του μισθού και συνακόλουθα του βιοτικού επιπέδου, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η αύξηση της ανεργίας σε οικογένειες χιλιάδων μαθητών μας αποτυπώνεται στην αύξηση των μαθησιακών προβλημάτων.
Συγχρόνως το γεγονός ότι δεν διδάσκονται όλα μαθήματα σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς, η αποδοχή ότι η παρεχόμενη εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να διαφοροποιείται ανά περιοχή και σχολείο (υποδομή, προσωπικό, κενά κα) αντικειμενικά οξύνει τις ανισότητες και την σχολική διαρροή.
Συγχρόνως στο σημερινό σχολείο πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις στη στήριξη και τα αντισταθμιστικά μέτρα για αυτές τις οικογένειες, η εξειδικευμένη βοήθεια από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, όπως διεκδικούμε οι εκπαιδευτικοί, ενώ ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη είναι πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες
Ουσιαστική εκπαιδευτική πολιτική για τη σχολική διαρροή σημαίνει
Η Ενισχυτική Διδασκαλία και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη από την αρχή της χρονιάς
20 μαθητές ανά τάξη (και 15 στην πανδημία), για να μπορούν να στηριχθούν όλα τα παιδιά.
Τμήματα ένταξης και υποδοχής με βάση τις ανάγκες και την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλους του μαθητές. Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς.
Για τις σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριων.
Σήμερα ανησυχία προκαλεί η αύξηση της σχολικής βίας εντός και εκτός σχολείου. Οι συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλεισμού, το υποβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον, η υπερφορτωμένη τάξη, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και οι αξίες του ανταγωνισμού και του ατομισμού συμβάλλουν στην όξυνση αυτού του προβλήματος. Η λειτουργία της εκπαίδευσης οφείλει να κινείται στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων:
Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης. Εντοπισμός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια και επιστημονικός – παιδαγωγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
20 μαθητές ανά τάξη.
Πρόγραμμα σχολικών γευμάτων κρατικά οργανωμένο με επέκταση σε όλα τα σχολεία.
Δωρεάν εκδρομές για όλους τους μαθητές.
Αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία με την υλοποίηση των αντίστοιχων υποδομών και κάλυψη του απαραίτητου προσωπικού.
Ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία.
για την καλλιέργεια κλίματος σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.
Σημειώνουμε ότι ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τέτοιες πλευρές διαρκώς υποβαθμίζεται με σειρά νομοθετημάτων, ενώ απουσιάζει το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, που θα μπορούσε να διαχειριστεί ενδοσχολικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών και μαθητικών που οξύνθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
Άμεση ανάγκη είναι η πρόσληψη σταθερού ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές).
για την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, κοινωνίας, την υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης γονέων/κηδεμόνων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Οι σύλλογοι γονέων, οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία στα πλαίσια της αυτοτελούς λειτουργίας τους και των διακριτών τους ρόλο μπορούν σε ένα πνεύμα συνεργασίας να συναντηθούν με τα αιτήματα και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Μέσα από τα όργανά τους και την αλληλοτροφόδοτηση μπορούν να εντοπίσουν καλύτερα, να εξειδικεύσουν τις γενικές και ειδικές ανάγκες κάθε σχολείου και να ζητήσουν από την πολιτεία την ικανοποίηση όλων των σχετικών αναγκών.
για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την κατανομή και διαχείριση πόρων, την αξιοποίηση σχολικών πόρων και υποδομών.
Η συνεργασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και των υποδομών προϋποθέτει :
Την κάλυψη όλων των αναγκών και την επαρκή χρηματοδότηση όλων των σχολείων.
Άμεση εξάλειψη του φαινόμενου των προκάτ/ σχολείων.
Ειδικές αίθουσες σε κάθε σχολείο.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό.
Καμία εμπλοκή των γονέων και ιδιωτικών φορέων στην χρηματοδότηση των σχολείων.
Σε διαφορετική περίπτωση η μόρφωση και το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα διαφοροποιείται ανά σχολείο με αποτέλεσμα την ανισότιμη μόρφωση.
για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις.
Ισότιμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση σημαίνει
Δραστική εξάλειψη του φαινομένου ένα στους τρεις εκπαιδευτικούς να είναι σε δύο και πάνω σχολεία.
Ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, που όμως είναι γνωστό ότι δεν απευθύνονται σε όλα τα παιδιά.
Τα χρήματα που δίνονται για τη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών των σχολείων και των μαθητών. Πολλά από αυτά τα προγράμματα οδηγούν στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα του ενιαίου προγράμματος σπουδών.
Για τον εσωτερικό κανονισμό
Κανείς δεν είναι ενάντια στη θέσπιση κανόνων ορθής λειτουργίας της σχολικής μονάδας, στα πλαίσια των ευρύτερων στοχεύσεων δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και σεβασμού ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ενημερώνουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που πιθανόν αδυνατεί να το αντιληφθεί ότι, όλα αυτά συμβαίνουν και σήμερα. Πολλά από τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που ξεσπούν μέσα στο σχολείο έχουν την αιτία τους σε προβλήματα που γεννιούνται έξω από αυτό. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, με συναίσθηση του παιδαγωγικού μας ρόλου, μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αντιμετωπίζουμε καθημερινά απλά ή συνθετότερα προβλήματα.
Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να συμβάλλουμε στη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και ταυτόχρονα, να διεκδικούμε ένα σχολείο Δημόσιο και Δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ