taxi-sxolio-mathites-kathigites
Ενώ έχουν υποβληθεί αιτήσεις από γονείς μαθητών που διαθέτουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για φοίτηση σε Ειδικό Σχολείο, αυτές παραπέμπονται από το σχολείο στη ΔΙΔΕ Πειραιά (τέτοια οδηγία έχει δώσει η ίδια η ΔΙΔΕ Πειραιά), λόγω έλλειψης χώρου

Η γύμνια που επικρατεί στη σχολική στέγη  είναι εμφανής στη Δραπετσώνα: Δεν ξέρουν που να εγγραφούν τα παιδιά που απευθύνονται στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, καθώς συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου και δεν έχει αίθουσες για να τους δεχθεί!

Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ του Πειραιά, η ΔΙΔΕ Πειραιά είναι πλήρως ενημερωμένη, εδώ και καιρό, για το ζήτημα. Ωστόσο, αντί να μεριμνήσει για την ουσιαστική και εύρυθμη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, την εγγραφή των μαθητών και τη δημιουργία τμήματος στην Α’ Γυμνασίου, παραμένει άγνωστο τι τελικά πράττει σχετικά με τις οικογένειες των παιδιών που απευθύνονται στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και αδυνατούν να εγγραφούν. Και αυτό με δεδομένο ότι και το άλλο ΕΝΕΕΓΥΛ, αυτό του Πειραιά, καλείται να διαχειριστεί εξίσου πολλά αιτήματα, ενώ αντιμετωπίζει (και αυτό το σχολείο) πρόβλημα χώρου, καθώς συστεγάζεται με το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Η Άνοιξη” και το 10ο ΓΕΛ Πειραιά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Δραπετσώνας (ΕΝΕΕΓΥΛ) συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου, σε κτίριο που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα). Δηλαδή, το κτίριο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο πληρώνει ένα μεγάλο μηνιαίο μίσθωμα για τη χρήση του.

Εδώ και χρόνια παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρου-αιθουσών, καθώς τα δύο σχολεία αναπτύσσονται. Ιδιαίτερο όμως πρόβλημα έλλειψης αιθουσών αντιμετωπίζει το ΕΝΕΕΓΥΛ, το οποίο κυριολεκτικά ασφυκτιά.

Σημειώνουμε ότι στον Πειραιά λειτουργούν δύο ΕΝΕΕΓΥΛ, 1 στον Πειραιά και 1 στη Δραπετσώνα. Τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλη η αύξηση του μαθητικού δυναμικού σε αυτά (οι ανάγκες στην Εδική Αγωγή και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το Φάσμα του Αυτισμού, αυξάνονται ραγδαία). Σημειώνουμε επίσης ότι η απόφαση για την στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν προσωρινή, καθώς το κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη φιλοξενία μαθητών με ειδικά εκπαιδευτικά προβλήματα. Ωστόσο, 7 χρόνια μετά, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την εξεύρεση χώρου για την οριστική στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με πίεση των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και της ίδιας της Διευθύντριας, πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις, βρίσκονταν λύσεις, εντός του κτιρίου. Ωστόσο, έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Σαν αποτέλεσμα, το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας αδυνατεί πλέον να εγγράψει μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά! Δηλαδή, ενώ έχουν υποβληθεί αιτήσεις από γονείς μαθητών που διαθέτουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για φοίτηση σε Ειδικό Σχολείο, αυτές παραπέμπονται από το σχολείο στη ΔΙΔΕ Πειραιά (τέτοια οδηγία έχει δώσει η ίδια η ΔΙΔΕ Πειραιά), λόγω έλλειψης χώρου.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί κυριολεκτικά ντροπή. Είναι ενδεικτική της γύμνιας που επικρατεί στην σχολική στέγη, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης-υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, της μετατροπής του ΟΣΚ σε ΚΤΥΠ ΑΕ, της ανυπαρξίας σχεδίου για την συντήρηση και ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

Η ΔΙΔΕ Πειραιά είναι πλήρως ενημερωμένη, εδώ και καιρό, για το ζήτημα. Ωστόσο, αντί να μεριμνήσει για την ουσιαστική και εύρυθμη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, την εγγραφή των μαθητών και τη δημιουργία τμήματος στην Α’ Γυμνασίου, παραμένει άγνωστο τι τελικά πράττει σχετικά με τις οικογένειες των παιδιών που απευθύνονται στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και αδυνατούν να εγγραφούν. Και αυτό με δεδομένο ότι και το άλλο ΕΝΕΕΓΥΛ, αυτό του Πειραιά, καλείται να διαχειριστεί εξίσου πολλά αιτήματα, ενώ αντιμετωπίζει (και αυτό το σχολείο) πρόβλημα χώρου, καθώς συστεγάζεται με το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Η Άνοιξη” και το 10ο ΓΕΛ Πειραιά!

Σημειώνουμε ότι η απόσταση των δύο αυτών σχολείων είναι μεγάλη και η επιβάρυνση των μαθητών από την ενδεχόμενη μετακίνησή τους, σημαντική. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας εξυπηρετούσε κύρια τις περιοχές της Σαλαμίνας, του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά στεγάζεται στην Παλιά Κοκκινιά!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την σχολική στέγη στον Πειραιά.

Καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συντονίσουμε αγωνιστικά τις ενέργειές μας, ώστε να εγγραφούν κανονικά οι μαθητές στην Α’ Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει εκ νέου για το θέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskala
ΔΥΠΑ: Αύριο τελευταία μέρα εγγραφών για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Προλάβετε να δηλωθείτε!"
Αυτή είναι η 4η πρόσκληση της χρονιάς, η οποία αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε κλάδους και ειδικότητες για γεωγραφικές περιοχές όπου οι πίνακες...
ΔΥΠΑ: Αύριο τελευταία μέρα εγγραφών για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Προλάβετε να δηλωθείτε!"
ntountouka-diamartyria-6.jpg
Πειθαρχικές διώξεις: Αγωνιστικό «ραντεβού» εκπαιδευτικών στα Προπύλαια στις 28 Ιανουαρίου
«Μπροστά στο νέο κύμα διώξεων που εξαπολύεται σε όλους τους χώρους δουλειάς, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και άλλους-ες εργαζόμενους-ες που μάχονται για...
Πειθαρχικές διώξεις: Αγωνιστικό «ραντεβού» εκπαιδευτικών στα Προπύλαια στις 28 Ιανουαρίου
Ιωάννα ζαφειρίου
Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Ιωάννα Ζαφειρίου ανάμεσα στους 50 φιναλίστ για το «Νόμπελ των εκπαιδευτικών» με βραβείο 1 εκ. δολάρια!
Το «Global Teacher Prize» είναι ένα βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, που απονέμεται από το Ίδρυμα Varkey υπό την αιγίδα της UNESCO, σε έναν...
Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Ιωάννα Ζαφειρίου ανάμεσα στους 50 φιναλίστ για το «Νόμπελ των εκπαιδευτικών» με βραβείο 1 εκ. δολάρια!