καλλιθεα επικινδυνο κτηριο πλαι σε σχολειο
Όψη του κτιρίου από την είσοδο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Μπροστά διακρίνεται η αυλή του Δημοτικού σχολείου, ενώ στο βάθος (με την κεραμοσκεπή) φαίνεται το 4ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.

Καταγγελία για ακατάλληλο κτίριο μεταξύ 2 σχολείων στην περιοχή της Καλλιθέας, κάνουν με επιστολή τους γονείς παιδιών που φοιτούν στο ένα εκ των σχολείων αυτών.

Οι γονείς (τα στοιχεία τους στη διάθεσή μας) ανησυχούν για ενδεχόμενα ατυχήματα και καταγγέλουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τοποθέτησαν δίχτυ στην πλευρά του κτιρίου που βλέπει προς το Νηπιαγωγείο, και σφράγισαν με σταθερά κάγκελα το τμήμα της σχολικής αυλής που συνορεύει με το εν λόγω κτίριο, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο οποιουδήποτε προς αυτό το μέρος της αυλής, ακόμα και για λόγους καθαριότητας (περιορίζοντας μάλιστα την ήδη μικρή αυλή του σχολείου στο μισό). Η κατάσταση όμως, παραμένει ίδια μέχρι και σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το συμβάν. 

Η καταγγελία

Ανάμεσα στο 4ο Νηπιαγωγείο και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 265, ΤΚ 17675, βρίσκεται ένα ιδιόκτητο κτίριο κακής δομικής κατάστασης. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2022-2023), σοβάδες αποκολλήθηκαν από το εν λόγω κτίριο και έπεσαν στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου, ενώ οι 25 μαθητές (ηλικίας 4-6 ετών) και η δασκάλα του σχολείου ήταν στην τάξη για μάθημα.

Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε αμέσως την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την Πολεοδομία, και ζήτησε αποκατάσταση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τοποθέτησαν δίχτυ στην πλευρά του κτιρίου που βλέπει προς το Νηπιαγωγείο, και σφράγισαν με σταθερά κάγκελα το τμήμα της σχολικής αυλής που συνορεύει με το εν λόγω κτίριο, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο οποιουδήποτε προς αυτό το μέρος της αυλής, ακόμα και για λόγους καθαριότητας (περιορίζοντας μάλιστα την ήδη μικρή αυλή του σχολείου στο μισό). Η κατάσταση παραμένει ίδια μέχρι και σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το συμβάν. 

Να σημειωθεί επίσης ότι ενώ το παρόν κτίριο βλέπει και προς το προαύλιο του Δημοτικού, επειδή προς εκείνη την πλευρά έτυχε να μην έχουν πέσει ακόμα σοβάδες, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας.

Συμπληρωματικά να πω επίσης ότι στη αυλή του παρόντος κτιρίου, αποθηκεύονται συστηματικά πράγματα που συλλέγονται από τα σκουπίδια, γεγονός για το οποίο έχει ειδοποιηθεί και το υγειονομικό (δυστυχώς χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα). 

 Είμαστε γονείς παιδιών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία, και έχουμε απελπιστεί με την κατάσταση. 

ακαταλληλο κτηριο πλαι σε σχολειο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές