Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Α’ Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση απαντάει στις καταγγελίες εναντίον της παράταξής της.
«Αλήθεια για ποιους λόγους μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που προσυπογράφουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες αποτρέπουν τα κατά τα άλλα ικανότατα στελέχη τους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του διευθυντή σχολικής μονάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση:
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Α’ Αθήνας, μετά τις πρόσφατες Ανακοινώσεις – Καταγγελίες που προέρχονται και συντηρούνται από συγκεκριμένες παρατάξεις, οφείλει να επισημάνει τα παρακάτω:
• Στοχοποιήσεις, προγραφές, διαγραφές (όπως αυτή διευθυντή σχολείου και μέλους του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ, επειδή βάσει του νόμου θα κρίνει νεοδιόριστο συνάδελφο), απειλές για διαγραφή μελών, προπηλακισμοί και σε ορισμένες περιπτώσεις χειροδικία, όπως αυτή εναντίον συναδέλφισσας της ΔΑΚΕ στη ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας συνιστούν βίαιες, αντισυναδελφικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ως εκ τούτου είναι αήθεις, καταδικαστέες, συνδικαλιστικά και ποινικά κολάσιμες.
• Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι κι αυτοί συνάδελφοι, ενεργά και ισότιμα μέλη των ΕΛΜΕ τους. Είναι, ήδη, επιφορτισμένοι με πλήθος ευθυνών, ελέγχονται καθημερινά και συχνά βάλλονται πανταχόθεν ακόμη και όταν τηρούν τη νομιμότητα. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των «Επαναστατών εκ του Ασφαλούς» ούτε λίγο ούτε πολύ τους παρουσιάζουν ως κεκέδες και δειλά ανθρωπάκια που υποκύπτουν στα «παράνομα» κατ’ αυτούς κελεύσματα του «Αυταρχικού ΔΔΕ της Α’ Αθήνας». Αλήθεια για ποιους λόγους μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που προσυπογράφουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες αποτρέπουν τα κατά τα άλλα ικανότατα στελέχη τους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του διευθυντή σχολικής μονάδας. Ο λόγος είναι προφανέστατος. Γιατί εκ του ασφαλούς μπορούν να καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να χρειαστεί οι ίδιοι να αρνηθούν την εφαρμογή, από θέση ευθύνης, της κείμενης νομοθεσίας και έτσι να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες.
• Είναι παράλογο και αντιφατικό να εγκαλούμε τον οποιοδήποτε διοικητικό παράγοντα, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΔΕ, όταν κατά τη γνώμη μας δεν εφαρμόζει το νόμο και σε άλλες περιπτώσεις, όταν δεν μας βολεύει, να απαιτούμε να μην τον εφαρμόζει. Ο νόμος έχει καθολική ισχύ, είναι ενιαίος και αδιαίρετος και δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν.
• Ως προς το δίκαιο και σύννομο αίτημά μας για πραγματοποίηση συναντήσεων με το ΔΔΕ έχουμε να προτείνουμε τα εξής:
Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε η συνάντηση να γίνεται ξεχωριστά με το ΔΣ της κάθε ΕΛΜΕ, όπως γινόταν και με τους προηγούμενους ΔΔΕ, ώστε να είναι πιο παραγωγική η κάθε συνάντηση και κυρίως να δίνει τον απαραίτητο χρόνο στη κάθε ΕΛΜΕ να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματά της. Χαοτικές, ατέρμονες και συμπεριφορικά φορτισμένες συναντήσεις των σαράντα και πάνω ατόμων, δεν μπορούν εύκολα να συντονιστούν, δεν οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και δεν διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση και την επίτευξη συμφωνιών. Και δυστυχώς, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη εμπειρία, συνήθως αυτές τερματίζονται απότομα, σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων και χωρίς να υπάρξει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.
• Τέλος, εάν τα συνδικαλιστικά μας όργανα κρίνουν ότι διοικητικοί παράγοντες, όπως ο ΔΔΕ της Α’ Αθήνας, ενεργούν παράνομα και εντέλουν τους υφισταμένους τους να παρανομήσουν, οφείλουν για να προστατεύσουν τα μέλη τους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά, εκτός των καταγγελιών που δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα να προβούν και στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, ώστε να ελεγχθεί ο καταγγελλόμενος και νομικά και εφόσον καταδικαστεί να εκπέσει και του αξιώματός του.
Εάν δεν το πράξουν, τότε ενεργούν συκοφαντικά και ανέντιμα, οι δε επαναλαμβανόμενες καταγγελίες τους είναι απλά τζούφιες τουφεκιές στον αέρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση