Ελληνικά Πανεπιστήμια
Γονείς Ιωνιδείου Πειραιά: Από τη μια χιλιάδες μαθητές να μένουν κάθε χρόνο εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της ΕΒΕ, και από την άλλη να έχει κάποιος τη δυνατότητα να σπουδάζει ό,τι θέλει, χωρίς ουσιαστικά καμία άλλη προϋπόθεση, πέρα από την καταβολή απλησίαστων διδάκτρων

«Τεράστια αδικία και προσβολή για όλες τις οικογένειες που στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να πετύχουν τους στόχους τους», αποτελεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, προσθέτοντας έτσι τη φωνή τους σε όσους αντιδρούν στι επιλογές της κυβέρνησης.

«Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη από πανεπιστήμια - super market. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές», σημειώνουν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Ως γονείς που τα παιδιά μας δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να περάσουν, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, σε μια σχολή του Δημόσιου Πανεπιστημίου στεκόμαστε στο πλευρό τους και απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί το υπουργείο παιδείας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί τεράστια αδικία και προσβολή για όλες τις οικογένειες που στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Από τη μια χιλιάδες μαθητές να μένουν κάθε χρόνο εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), και από την άλλη να έχει κάποιος τη δυνατότητα να σπουδάζει ό,τι θέλει, χωρίς ουσιαστικά καμία άλλη προϋπόθεση, πέρα από την καταβολή απλησίαστων διδάκτρων. Δηλαδή η τσέπη θα κρίνει ακόμα περισσότερο το ποιος θα σπουδάζει και ποιος όχι.

Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη από πανεπιστήμια - super market. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καμερα1
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Κάμερες στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων - Φοιτητικές αντιδράσεις
Ομάδα φοιτητών: Η πρυτανεία σε συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στην σχολή μας, αλλα και στα πανεπιστήμια πανελλαδικά, επιδιώκει με πρωτοπόρο...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Κάμερες στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων - Φοιτητικές αντιδράσεις