Σε γενικές γραμμές η λαθροχειρία και η ψευδολογία δεν προβλέπονται στις καταστατικές αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποδεικνύονται όμως αγαπημένες πρακτικές της.
Έγινε χτες μια κατάληψη στη Νομική. Μια κατάληψη εν πολλοίς συμβολική, στο πλαίσιο πλήθους άλλων αντίστοιχων παγκοσμίως.
Μπορεί κανείς να συζητήσει ζητήματα όπως το εάν και κατά πόσο βοηθά το να γίνονται ακόμη και συμβολικές καταλήψεις που δεν είναι αποφασισμένες από φοιτητικούς συλλόγους, με δεδομένη την προσπάθεια ποινικοποίησης, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Ήταν δε προφανώς μια κατάληψη που εξαρχής γνώριζε το ενδεχόμενο γρήγορης εκκένωσης, εξ ου και ότι δεν υπήρξε αντίσταση κατά τη διάρκεια της προσαγωγής.
Η αστυνομία πήγε μπήκε προσήγαγε και μετά αποφάσισε να φωτογραφίσει ένα στέκι που υπάρχει πολλά χρόνια, δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου και είναι απλώς ένα από τα πολλά αντίστοιχα που υπάρχουν σε πανεπιστήμια.
Βρήκε εκεί λιγοστές σημαίες από αυτές που βλέπουμε στις πορείες. Φωτογράφισε επίσης το φουαγιέ, τραπεζάκια παρατάξεων, αφίσες κλπ. Και όλα αυτά τα παρουσίασε ως η «κατάληψη της Νομικής» για να φτιάξει μια εικόνα φθορών, παρότι φθορές δεν υπάρχουν και το ξέρει.
Από το fb του Παναγιώτη Σωτήρη
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν τη φράση «με λες» αντί για «μου λες»
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση