Τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ: «Να δούμε στρατηγικά τους διορισμούς των εκπαιδευτικών»
«Οι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι μορφωτικό και κοινωνικό στοιχείο, είναι επένδυση για τη δημόσια παιδεία»

Σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση ο τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε τον αριθμό των διορισμών ικανοποιητικό, όταν δεν καλύπτεται ο αριθμός των συνταξιοδοτούμενων εκπαιδευτικών, όταν οι αναπληρωτές παραμένουν σε μεγάλα ποσοστά», αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα:

Πρόκειται για μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα. Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί είναι η ψυχή του σχολείου, ότι είναι αυτοί που ανοίγουν τον κόσμο των Γραμμάτων στα παιδιά και στους νέους, ότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για τη διαμόρφωση  προοδευτικού μέλλοντός μας: ο διορισμός, οι εργασιακές συνθήκες και το οικονομικό στάτους των είναι μείζονα ζητήματα που απαιτούν ουσιαστικές απαντήσεις μέσα από έναν πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Με δεδομένα ότι α) απαιτείται δημοκρατική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση – και όχι αποδόμησή της, όπως πράττει η κυβέρνηση της Ν.Δ., β) το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας γίνεται όλο και πιο έντονο και γ) η περιφέρεια, ημιορεινή και νησιώτικη, έχει μικρά σχολεία και εκ των πραγμάτων πρέπει να στηριχτούν: οι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι καθοριστικός παράγοντας.

Δεν μπορούμε να θεωρούμε τον αριθμό των διορισμών ικανοποιητικό, όταν δεν καλύπτεται ο αριθμός των συνταξιοδοτούμενων εκπαιδευτικών, όταν οι αναπληρωτές παραμένουν σε μεγάλα ποσοστά.

Προτείνουμε και απαιτούμε:

•             Ανάπτυξη της δημόσιας εκπαίδευσης και όλων των δομών / θεσμών της (προσχολική εκπαίδευση, επαγγελματική εκπαίδευση, ειδική αγωγή, συμπερίληψη, αντισταθμιστική εκπαίδευση, επιμόρφωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, ψηφιακός μετασχηματισμός κλπ).

•             Διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά των σχολείων.

•             Να θεσμοθετηθούν οι οργανικές θέσεις με βάση την πραγματική εικόνα των σχολείων.

•             Διαμόρφωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι μορφωτικό και κοινωνικό στοιχείο, είναι επένδυση για τη δημόσια παιδεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

boyli.jpg
Αύριο, Πέμπτη η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία 200 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία προβλέπεται πλειοψηφία 3/5 δηλαδή 180 βουλευτών
Αύριο, Πέμπτη η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
pornografia.png
Λαμία: 12 χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο για παιδική πορνογραφία
Στην απολογία του ο 49χρονος υποστήριξε ότι το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του και στα άλλα ηλεκτρονικά μέσα που είχαν κατασχεθεί όταν...
Λαμία: 12 χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο για παιδική πορνογραφία