Ενώ αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η διαπιστωτική πράξη παύσης του Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και από εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμβαίνει το εξής απίστευτο για τα Πανεπιστημιακά δεδομένα.
Δύο διαφορετικά καλέσματα για τακτική συνέλευση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική
Πρόκειται ίσως για παγκόσμια πρωτοτυπία που δυσφημεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο
H ασκούσα καθήκοντα μεταβατικής Πρυτάνεως, Κλειώ Σγουροπούλου η οποία και αποτυπώνει την μεριά της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συμβουλίου Διοίκησης το οποίο καθαίρεσε τον Π.Καλδή προώθησε πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση προς τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ημερήσια διάταξη
1. Αντικατάσταση Εσωτερικού Μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».
2. «Ανάδειξη νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το Συμβούλιο Διοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. με την παρουσία της πλειοψηφίας των Μελών
Η 2η πρόσκληση πραγματοποιείται από τον Π.Καλδή την ίδια ημέρα και ώρα
Αρχικά να τονίσουμε πως αυτή δεν είναι εικόνα για Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε πότε στην ακαδημαϊκή ιστορία στην Ελλάδα να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα τα οποία η μόνη λέξη που μπορούν να τα χαρακτηρίσουν είναι το "μπάχαλο".
Μπορεί να πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Διοίκησης χωρίς μέλη;
Η απορία είναι πως μπορεί να υλοποιηθεί το παραπάνω αφού την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία του Συμβουλίου Διοίκησης θα συμμετέχει στην πρόσκληση που έστειλε η μεταβατική Πρυτάνης, Κλειώ Σγουροπούλου.
Νόμος Κεραμέως: Ακόμα ένα μπάχαλο σε ακόμα ένα ΑΕΙ
"Η Κεραμέως έφυγε αλλά ο νόμος της εξακολουθεί να προκαλεί μπάχαλο στα ΑΕΙ" τονίζει ο συντάκτης μας Νίκος Μάστορας.
Βρισκόμαστε στα απόνερα του εκτρωματικού νόμου Κεραμέως για τα ΑΕΙ ταρακουνούν τα πανεπιστήμια ακόμα, τόσους μήνες μετά από την αποχώρησή της από το υπουργείο Παιδείας.
Στο ΠΑΔΑ, 6 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης έκαναν πρόταση δυσπιστίας κατά του πρύτανη, κατηγορώντας τον για μια σειρά πράξεων ανάμεσα στις οποίες και ο κακός χειρισμός της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αγορά ακινήτου για το «Κέντρο Καινοτομίας στον Τουρισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής». Οι καταγγελίες τους, με παραπομπή από τον υπουργό Παιδείας, θα εξεταστούν πλέον και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως, για να περάσει η πρότασή τους έπρεπε να ψηφιστεί από 8 μέλη του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης. Ομως ο νόμος δεν προβλέπει τίποτα, αν το ΣΔ δεν είναι 11μελές!
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι ακόμα και 11μελές να ήταν το Συμβούλιο, όταν τα 6 μέλη του έχουν εκφραστεί με τέτοιο τρόπο εναντίον του Πρύτανη και έχει προκύψει τόσο έντονη αντιπαράθεση ανάμεσά τους, το Πανεπιστήμιο είναι αδύνατον να λειτουργήσει αποτελεσματικά όποια απόφαση κι αν ληφθεί από εξωπανεπιστημιακά όργανα, κάτι που είναι φυσικά σε βάρος (και) των φοιτητών του. Ο υπουργός Παιδείας πάλι, λόγω του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στο «μπάχαλο» που ξέσπασε.