foitites
Αντίσκηνα φοιτητών έξω από το υπουργείο Οικονομικών - Διαμαρτύρονται για τα υψηλά ενοίκια

Διαμαρτυρία ενάντια πανάκριβα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν για να μπορούν να σπουδάσουν, πραγματοποίησαν φοιτητές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για τη Φοιτητική Στέγη.

Οι εκατοντάδες φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση απαίτησαν αποτελεσματικά μέτρα για την στήριξη των φοιτητών από τα πιο ευάλωτα οικονομικά στρώματα. Τόνισαν πως τα αιτήματά τους δεν αφορούν μόνον την Αθήνα αλλά όλη την Ελλάδα καθώς ειδικά στην επαρχία τα διαθέσιμα διαμερίσματα και σπίτια είναι λιγότερα.

foitites

«Πρέπει να σταματήσουν να δίνουν λεφτά στις μεγάλες επιχειρήσεις και να τα δώσουν για τις ανάγκες μας» είπε εκπρόσωπος των φοιτητών στην κάμερα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Orange Press Agency, προσθέτοντας ότι σήμερα, όπως έχουν τα πράγματα, υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που κινδυνεύουν να μην σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους.

Οι περισσότεροι από 15 φοιτητικοί και εστιακοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ή κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου, δίχως το αίτημά τους να γίνει δεκτό, με αποτέλεσμα να μιλούν «για άλλη μια δόση «κοροΐδιας» μετά τη ΔΕΘ αλλά και για υπουργό που κάνει τον... Κινέζο, παραπέμποντάς τους στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη».

Αποχωρώντας μάλιστα προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χιόνι κρύο χειμερινά ρούχα γάντια χειμώνας
Αυτό το αξεσουάρ συγκεντρώνει 4 φορές περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας
Η χρήση του όμως χρειάζεται και την ανάλογη προσοχή, για να μην μολυνθούμε από κάποιον ιό ή βακτήριο
Αυτό το αξεσουάρ συγκεντρώνει 4 φορές περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας