Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1839697597922943014 at this time, please check again later.
mat_politexneio
Πρωτοφανής εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ - Έβριζαν με χυδαίο τρόπο τους φοιτητές

Πρωτοφανής εισβολή από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες σε φοιτητές και να τους βρίζουν με χυδαίο τρόπο.

Βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ με ασπίδες και κράνοι να κάνουν έφοδο στο ΕΜΥ, την ώρα που ο κόσμος τους γιούχαρε και τους φώναζε «τι κάνετε».

https://twitter.com/i/status/1839697597922943014
Το Σωματείο του ερευνητών εργαζόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) κάνει λόγο 11 συλλήψεις. Μεταξύ αυτών ερευνητής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, τον οποίο μήνυσε ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι.Χατζηγεωργίου!

Η χθεσινή παρέμβαση του σωματείου ερευνητών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» και μόλις είχε πάρει τον λόγο ο πρύτανης της Σχολής. Οι φοιτητές κρατούσαν πανό και έριχναν τρικάκια στην αίθουσα που ήταν γεμάτη, χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή για τους παρευρισκόμενους.

Σήμερα Σάββατο το ΣΕΡΕΤΕ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στις απαράδεκτες διώξεις εργαζομένων και φοιτητ(ρι)ών, στις 12μμ στην Ευελπίδων. Καλεί επίσης συλλόγους φοιτητ(ρι)ών και σωματεία εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις απέναντι στα έκτροπα της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ες όλοι/ες οι συλληφθέντες!

Σύμφωνα με φοιτητικές οργανώσεις «η βραδιά του ερευνητή, ένας θεσμός του ΕΜΠ, που «γιορτάζει» την επιχειρηματική έρευνα που γίνεται μέσα στις σχολές, αποκρύπτοντας εξ ολοκλήρου τόσο τις συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης που επικρατούν στην έρευνα, όσο και πως αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες, παρά μόνο με τις ανάγκες της κερδοφορίας των εταιρειών, του στρατού και της αστυνομίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ΧΟΡΗΓΟΣ της βραδιάς είναι η MOTOR OIL, που κάνει μπίζνες με τη δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ και την ευλογία της Ελληνικής κυβέρνησης...».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαισ
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
Η κυβέρνηση αποφάσισε να γεμίσει τις σχολικές αίθουσες με «δραστηριότητες ενεργού πολίτη» και να τις υποβάλει σε αμέτρητες καταχωρήσεις και...
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη