Η Οδύσσεια μιας μαθήτριας και η αδιαφορία μιας Πολιτείας: Περπατάει καθημερινά 5 χλμ για να πάει σχολείο
Καθημερινός «Γολγοθάς» για μια μαθήτρια να πάει στο σχολείο της από τη στιγμή που το πρόβλημα των μαθητικών μεταφορών δεν έχει λυθεί για περιοχές του Αλμυρού.

Διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με τα πόδια διανύει καθημερινά μαθήτρια της Β’ τάξης λυκείου από το Πηγάδι Πτελεού για να πηγαίνει στο σχολείο.

Το κορίτσι, η μητέρα του οποίου δε διαθέτει μεταφορικό μέσο για να μπορεί να την μετακινεί καθημερινά στο σχολείο, από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών από το Πηγάδι Πτελεού, είχε χάσει σχεδόν δύο εβδομάδες μαθημάτων.

Η μικρή μαθήτρια, δίνοντας ένα μάθημα θέλησης, κόντρα στις αντιξοότητες, διανύει καθημερινά περίπου 5 χλμ, περπατώντας περίπου 1 ώρα κάθε πρωί, προκειμένου να φτάσει στην στάση του λεωφορείου και να μετακινηθεί μετέπειτα στο σχολείο της.

«Αν κάποιος χωριανός επιστρέφει εκείνη την ώρα και τη βρει στον δρόμο, τη μετακινεί μέχρι το σπίτι της, διαφορετικά το κορίτσι συνεχίζει τη διαδρομή» αναφέρει μητέρα της περιοχής περιγράφοντας τον καθημερινό «μαραθώνιο» μιας έφηβης για να έχει αυτό που υποχρεούται η Πολιτεία να της προσφέρει, απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Είναι πολύ καλή μαθήτρια και θέλει να σπουδάσει βιολογία και να αλλάξει την τύχη της. Ανέλαβε λοιπόν να δώσει η ίδια η μαθήτρια  λύση στο πρόβλημα της μετακίνησής της, έστω κι αν η κούραση που βιώνει είναι διπλάσια και στη συνέχεια θα πρέπει να μελετήσει κιόλας.

Από το 1984 έως και πέρυσι, οι μαθητές από το Πηγάδι, μετακινούνταν με μισθωμένα ταξί μέχρι τον Πτελεό για να παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο, που απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους. Φέτος, τα ταξί τράβηξαν χειρόφρενο, με τους ιδιοκτήτες να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, λόγω του χαμηλού αντίτιμου που τους προσφέρεται, και κηρύχθηκε άγονος.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δέκα μαθητές, είναι στον αέρα. Πρόκειται για επτά παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο Πτελεού, δύο στο γυμνάσιο Πτελεού και μία μαθήτρια που πηγαίνει στο Λύκειο Σούρπης.

Το θέμα είχε αναδείξει ο "Ταχυδρόμος" του Βόλου και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τότε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα έβγαζε επαναληπτικό διαγωνισμό για τη γραμμή. Μέχρι και σήμερα, το πρόβλημα παραμένει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαισ
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
Η κυβέρνηση αποφάσισε να γεμίσει τις σχολικές αίθουσες με «δραστηριότητες ενεργού πολίτη» και να τις υποβάλει σε αμέτρητες καταχωρήσεις και...
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη