Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο δημόσιο σχολείο και επίσημα! Το Υπουργείο Παιδείας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρωτοπορεί εισάγοντας 2 εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στην δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσημες δηλώσεις Πιερρακάκη
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας του στο CEO Initiative Forum, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει και επίσημα στα σχολεία δίνοντας στους μαθητές νέες δυνατότητες αξιοποιώντας τις καινοτομίες που παρέχει η εξέλιξη της τεχνολογίας. Στόχος είναι να ενσωματωθούν σταδιακά προωθημένες τεχνολογίες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ετσι, στο επόμενο διάστημα θα δούμε και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στο σχολείο.
Ποιες είναι οι δύο αυτές εφαρμογές
- Το 1ο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ο Ατομικός Βοηθός που θα βλέπει τις αδυναμίες του μαθητή και ενημερώνει τον δάσκαλο. Θεμέλιο της προσέγγισης του υπουργού είναι ότι «δεν πρέπει να ξεκινάς στοχεύοντας στην τεχνολογία, πρέπει να στοχεύεις στην ανάγκη που πας να λύσεις μέσω της τεχνολογίας»
- Το 2η σειρά εργαλείων είναι αυτή των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης στην προσωποποιημένη μάθηση
Ποιο Πανεπιστήμιο επιμορφώνει με αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό πάνω σε αυτά τα 2 εργαλεία Τ.Ν.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το 1ο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που ανακοίνωσε ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι το 1ο Πανεπιστημιακό επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη αποκλειστικά για Εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε.
Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ξεκινάει κάθε μήνα με χιλιάδες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος είτε από νέους απόφοιτους παιδαγωγικών και καθηγητικών τμημάτων, είτε από αναπληρωτές, είτε ακόμα και από μόνιμους εκπαιδευτικούς
Αποτελεί το 1ο πανεπιστημιακό σεμινάριο που παρέχει πρακτική επιμόρφωση - εξειδίκευση πάνω σε αυτά τα 2 εργαλεία τα οποία ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας
Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρέχει εξειδικευμένη επιμόρφωση μέσω της επίσημης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης μεταξύ άλλων πάνω σε αυτά τα 2 εργαλεία (ατομικός βοηθός και εφαρμογές Τ.Ν. στην προσωποιημένη μάθηση
Παν.Πατρών: Αναμένεται να επιμορφώσει πάνω από 200.000 Εκπαιδευτικούς (είτε νέους απόφοιτους, είτε αναπληρωτές, είτε μόνιμους)
Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επιμορφώσει πάνω από 200.000 εκπαιδευτικούς σε όλες τις χρήσιμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που αφορούν την εκπαίδευση.
Αυτή την στιγμή το πρόγραμμα επιμορφώνει και παρέχει και το Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό που μοριοδοτεί σε πάνω από 30 εφαρμογές Τ.Ν.
Πότε ξεκινάει ο νέος κύκλος
Οι θέσεις έχουν κλείσει για τον κύκλο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου
Έχουν ανοίξει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τον κύκλο που ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου