pierrakakis
Ενίσχυση εκπαιδευτικής συνεργασίας με την Αίγυπτο για ωηφιακή εκπαίδευση και διεθνοποίηση πανεπιστημίων

Στην Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Αιγύπτου, Dr. Mohamed Abdel Latif, κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ψηφιακής εκπαίδευσης, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανανέωση του τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, Dr. Mohamed Ayman Ashour, ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για τη δημιουργία παραρτημάτων ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων στη χώρα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή, την οποία θα στηρίξει η Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Στην Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με τον Υπουργό Παιδείας και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Αιγύπτου, Dr. Mohamed Abdel Latif. Στη συνάντηση αυτή συζητήσαμε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στους τομείς της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης.

Συμφωνήσαμε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ψηφιακής εκπαίδευσης, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανανέωση του τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Επιπλέον, στη συνάντησή μας με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, Dr. Mohamed Ayman Ashour, πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το έντονο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για τη δημιουργία παραρτημάτων ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων στη χώρα. Ήδη, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία, την οποία και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε. Με αυτόν τον τρόπο, διευρύνονται οι προοπτικές διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων.
Η Ελλάδα και η Αίγυπτος μοιράζονται μια μακρά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και δεσμούς που εκτείνονται σε βάθος χιλιετιών. Επενδύοντας στην εκπαίδευση, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την κοινή κληρονομιά ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νέων προοπτικών, προάγοντας τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

konteiner
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!
Χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων δεν διατίθενται, ενώ οι υπάρχοντες πόροι κατευθύνονται σε «ανταποδοτικά» έργα, αφήνοντας τη δημόσια...
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!