papadopoulos
Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, διατελώντας πρύτανης του ΑΠΘ από το 1997 έως το 2003.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, διατελώντας πρύτανης του ΑΠΘ από το 1997 έως το 2003.

Από το 2003, κατείχε τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή.

Διετέλεσε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2004-2006) και πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου (2006-2008).

Αφήνει πίσω του δύο παιδιά: τον Άγι Παπαδόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ και πρόεδρο της ΕΥΑΘ, και τη Χάρις-Όλγα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1936 στη Δράμα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε για μία δεκαετία ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια, εκπόνησε το διδακτορικό του στο Άαχεν της Γερμανίας.

Μετά τη Μεταπολίτευση, εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ το 1976. Κατά τη μακρά ακαδημαϊκή του πορεία, διετέλεσε κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής (1988-1994), αντιπρύτανης(1994-1997) και πρύτανης (1997-2003). Ήταν επίσης συγκλητικός για 15 συνεχόμενα χρόνια.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!