Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα υλοποιήσει στο πλαίσιο ERASMUS+ πρόγραμμα Blended Intensive Program (BIP) που αφορά στο πεδίο της σύγκλισης του σύγχρονου design, των εικαστικών τεχνών και των νέων τεχνολογιών. Η θεματική της ελληνικής διοργάνωσης φέτος είναι: CROSSROADS AND FOOTPRINTS, Φυσικές & ψηφιακές οπτικοακουστικές αφηγήσεις. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων BIP υιοθετούνται καινοτόμες μέθοδοι μάθησης και διδασκαλίας μέσα από τη συνεργασία που αναπτύσσουν διεπιστημονικές και διεθνικές ερευνητικές ομάδες.
Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των διαπανεπιστημιακών συναντήσεων Μικτής Κινητικότητας που ξεκίνησε από το 2022. Πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων ως ακολούθως:
- Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ
- PJAIT NEMA Warsaw, Poland
- Escola Superior de Saúde do Instituto Politécnico de Setúbal, Portugal
- Fachhochschule St. Pölten GmbH (St. Pölten University of Applied Sciences), Austria.
Τρεις διοργανώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τους εταίρους αυτής της συνεργασίας:
- 2022 Fachhochschule, St. Pölten Austria
Topic: Interface | Metaverse - Experiment in Art, Design & Technology
- 2023 PJAIT NEMA, Warsaw Poland
Topic: Performing the Digital
- 2024 Politecnico, Setubal Portugal
Topic: Roots for a digital future
Η μέχρι τώρα συνεργασία έχει αποφέρει μεγάλο εύρος αποτελεσμάτων στο επίπεδο της δημιουργικής σκέψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συνδυάζοντας πρακτικές παραστατικών και οπτικοακουστικών τεχνών, τεχνολογίες AR/VR, δισδιάστατο και τρισδιάστατο σχεδιασμό, χαρτογράφηση, παρατήρηση και καταγραφή, έρευνα πεδίου και κατασκευή πρωτοτύπων.
![pada.jpg παδα](/sites/default/files/2025-02/12.jpg)
H τέταρτη διοργάνωση από το ΠΑΔΑ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα με εργαστήρια (workshops) που θα πραγματοποιηθούν από τα τέσσερα πανεπιστήμια, με συμμετοχή των καθηγητών και φοιτητών τους, λαμβάνοντας υπόψη το τοπικό πλαίσιο και τις σύγχρονες τάσεις στο ψηφιακό περιβάλλον, εμβαθύνοντας στην κριτική προσέγγιση και τις πρακτικές του σύγχρονου design και των εικαστικών τεχνών. Με εργαλεία την τέχνη, την τεχνολογία και την εντοπιότητα, θα διερευνηθεί η γεφύρωση της ψηφιακής πραγματικότητας με την ανθρωπιστική παράδοση.
![pada.jpg παδα](/sites/default/files/2025-02/14.jpg)
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με διαδικτυακές συναντήσεις και θα διεξαχθεί δια ζώσης στο ΠΑΔΑ κατά το διάστημα 17 - 21 Μαρτίου 2025. Την τελευταία μέρα θα γίνει παρουσίαση των εργασιών που θα παραχθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας.
Συντονίστριες του προγράμματος εκ μέρους του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ είναι οι εξής: η Επίκουρη καθηγήτρια, Βάντα Χαλυβοπούλου, η Λέκτορας Εφαρμογών, Ελένη Μαρτίνη, η Λέκτορας, Νίκη Καποκάκη, και οι Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι, Ασπασία Βουδούρη και Κατερίνα Αντωνάκη.
![pada.jpg παδα](/sites/default/files/2025-02/13.jpg)
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση