ιπο
Ποια προσλήφθηκε ειδική σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, η κα Ναταλία-Λουκία Μόσχου προσλήφθηκε ως ειδική άμισθος σύμβουλος στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 69/Υ.Ο.Δ.Δ. (06.02.2025), έχει ισχύ από τις 2 Δεκεμβρίου 2024 και η θητεία της θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Η κα Μόσχου, Πολιτικός Επιστήμονας, προσλαμβάνεται λόγω της εξειδίκευσής της στη συμπεριληπτική εκπαίδευση για μαθητές με αναπηρίες, της εμπειρίας της στο Πρόγραμμα Ηγεσίας Διεθνών Επισκεπτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και της ακαδημαϊκής της κατάρτισης. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη από το London School of Economics, Πτυχίο Πολιτικής με Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ και Δίπλωμα στις Επιστήμες Επικοινωνίας και Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ.

Η κα Μόσχου θα παρέχει υποστήριξη στα διοικητικά όργανα, τις επιτροπές και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, υπηρετώντας εθελοντικά χωρίς οικονομική αμοιβή, εκτός από τα οδοιπορικά της έξοδα. Η σύμβασή της θα λήξει με την ολοκλήρωση της θητείας του Υπουργού Παιδείας, κ. Πιερρακάκη.

Η Απόφαση εκδόθηκε σύμφωνα με: 

1. Τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 46, καθώς και τα άρθρα 45, 47-48, 76 και 116 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133), το π.δ. 18/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» (Α΄31), το π.δ. 77/2023 ««Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων-Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών-Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων» (Α΄130), το π.δ. 79/2023 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄131). 

2. Tην υπ΄αρ. ΔΙΔΔΔΗ/466/10.01.2025 (ΑΔΑ:9ΥΠΘ46ΜΤΛ6-ΨΡΔ) Eγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά την περίπτωση Β. γ. του Παραρτήματος σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις της παρούσας δεν αφορούν σε διοικητική διαδικασία για την οποία υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης στο ΕΜΔΔ –ΜΙΤΟΣ. 

3. Tο υπ΄ αρ. 483/23.01.2025 Υπηρεσιακό Σημείωμα από το ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio
«Δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγχωρεθεί» – Μαζικές μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις για τα Τέμπη
Μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν μαζικά: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί!»
«Δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγχωρεθεί» – Μαζικές μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις για τα Τέμπη
ekpa
Έκτακτη Ανακοίνωση, Παρασκευή 7/2/25 (σεισμικότητα έως και 6 Φεβρουαρίου 2025) | Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων ΕΚΠΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία καθημερινής ανάλυσης σεισμικών δεδομένων του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, κατά την 6η Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί πάνω...
Έκτακτη Ανακοίνωση, Παρασκευή 7/2/25 (σεισμικότητα έως και 6 Φεβρουαρίου 2025) | Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων ΕΚΠΑ