σαεκ
Στο επίκεντρο η αύξηση του ωρομισθίου, οι συμβάσεις εργασίας και οι αλλαγές στους οδηγούς σπουδών

Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ. και της Π.Ο.Σ.Υ.Π. με τον Υφυπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Βλάση.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν με έμφαση το αίτημα για αύξηση του ωρομισθίου, που παραμένει αμετάβλητο από το 2013, καθώς και την ανάγκη μετατροπής των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα διαφάνειας στις αναθέσεις, αξιολόγησης και αλλαγών στα προσοντολόγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, Συνάντηση κλιμακίου του Σωματείου μας και της Π.Ο.Σ.Υ.Π. με τον Αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Βλάση για τα θέματα που απασχολούν τους χιλιάδες Εκπαιδευτές του κλάδου μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τόσο στην Αύξηση του Ωρομισθίου των Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ., το οποίο παραμένει στάσιμο από το 2013, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες παροχές της Κυβέρνησης, ένεκα των πλεονασμάτων που ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα, όσο και στις μετατροπές των Συμβάσεων μας από Έργου, σε Ορισμένου Χρόνου, καθόσον προδήλως η σχέση μας παραμένει εξαρτημένη.

Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μεταβολές στους Νέους Οδηγούς Σπουδών, ιδιαίτερα όσο αφορά το Προσοντολόγιο των Εκπαιδευτών, η θέσπιση του Συνταγματικού δικαιώματός ένστασης μας στον Κανονισμό των Σ.Α.Ε.Κ., όσο αφορά την διαδικασία της Αξιολόγησης, καθώς και η ενίσχυση της Διαφάνειας στις Αναθέσεις, όπου παρατηρούνται αποκλίσεις από την Νομιμότητα από μεμονωμένες Διοικήσεις Σ.Α.Ε.Κ.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία μας και μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε με Αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με τις προαναφερθείσες θέσεις και μας διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να επιλυθούν το κατά το δυνατόν τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

exetaseis
Πρότυπα Σχολεία: Ακυρώθηκαν αιτήσεις 1.700 υποψηφίων μαθητών και μένουν εκτός εξετάσεων

Περίπου 1.700 μαθητές σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για τα

Πρότυπα Σχολεία: Ακυρώθηκαν αιτήσεις 1.700 υποψηφίων μαθητών και μένουν εκτός εξετάσεων
Σχολική αίθουσα
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2025: Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις – Πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά
Ποια είναι η αποζημίωση για τους επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2025: Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις – Πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά