Thumbnail
Δικάζονται στις 2 του Απρίλη 2014 στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών καθώς και ΕΛΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Απρίλη 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πανηγυρικά είχαν αθωωθεί, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους, παραπέμπονται σε νέα δίκη γιατί η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ειδικά την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο αυτούς που σέρνονται στα δικαστήρια. Τώρα που επιχειρούν να καταργήσουν και στο δημόσιο τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις γι’ αυτό και οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών καθώς και οι ΕΛΜΕ δηλώνουν ότι δε θα γίνουν σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις. Τονίζουν ότι Θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους τους και ότι όχι μόνο δε θα υποστείλουν τις σημαίες του αγώνα αλλά θα τις ανεμίσουν ακόμα πιο μαχητικά. Το πλατύ κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το εξωτερικό από εργαζόμενους, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, κατάφερε την αθώωση στην πρώτη δίκη. Θα συνεχίσει και τώρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά μέχρι την τελική δικαίωση και το σταμάτημα κάθε δίωξης.

Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε τους τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή τους για αντίσταση και αγώνα. Και καταλήγουν: Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται

- Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι