Thumbnail
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπουργείο Παιδείας: Να γράψουν έκθεση οι μαθητές ότι την επανάσταση του 1821 την έκαναν οι σπόνσορες!!!

Αίσχος!!! Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) επιβάλλει στους μαθητές να υμνήσουν τους «ευεργέτες», τη «φιλανθρωπία» και τις «δωρεές» με έργα ζωγραφικής και εκθέσεις τους!!! Συγκεκριμένα με την 48250/Γ2/31-03-2014 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, με θέμα: «Εορτασμός 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας» (!!!) και υποσημείωση ότι στις «30 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα μνήμης και τιμής των Εθνικών Ευεργετών» (!!!), η κυβέρνηση από κοινού με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών (ΕΕΕ) καθορίζει τη διεξαγωγή σε όλα τα σχολεία διαγωνισμού ζωγραφικής και έκθεσης. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής αφορά τη Δ΄ και την Ε΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και ο διαγωνισμός εκθέσεων την ΣΤ΄ Δημοτικού και τις Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το θέμα της έκθεσης για τα Γυμνάσια και Λύκεια καθορίζεται ως εξής:

«Οι Εθνικοί Ευεργέτες του 19ου αιώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση και ανάπτυξη του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Οι έννοιες της φιλανθρωπίας, της φιλοπατρίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της δωρεάς, της αλληλεγγύης και του φιλότιμου αναδείχθηκαν στον μέγιστο βαθμό με ιδεατό πρότυπο τη Φιλική Εταιρεία και Φιλόμουσο Εταιρεία.

Με ποιούς τρόπους θα μπορούσε η ευεργεσία να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων πολίτη - κράτους και ως εκ τούτου στην ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας με βάση τις πανανθρώπινες ελληνικές αξίες;».

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που τιμωρεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις με δήθεν αναπληρώσεις μέσα στις γιορτές του Πάσχα, απαιτεί να αφιερωθούν διδακτικές ώρες αλλά και να συγκροτηθούν ομάδες εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τις επιλογές ζωγραφικών έργων και εκθέσεων για τις βραβεύσεις. Συμπλέει με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών (ΕΕΕ), στην οποία προεδρεύει ο Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της γνωστής AHEPA και που η ιστοσελίδα της βρίθει από παραπομπές σε «αρχαιοελληνικού» - «εθνικιστικού» προσανατολισμού blogs και βιβλιογραφία «προς την ανίχνευση και την στοιχειοθέτηση μιας ιστορικής θεώρησης απαλλαγμένης από φορμαλισμούς και λοιπά Μαρξιστικά απωθημένα που ταλανίζουν την Ελληνική Ιστορική Επιστήμη». Η εν λόγω Εταιρεία ανακατεύει, ακόμη, το σύνολο σχεδόν του αστικού πολιτικού κόσμου, κορυφές της εκκλησίας, επιτροπές του ΟΗΕ και της ΕΕ αλλά και ροταριανούς ομίλους με ρήσεις – τσιτάτα του τύπου: «φιλανθρωπία η αρετή της καρδιάς», «εθελοντισμός η καρδιά της ευεργεσίας», «κτίζοντας μια καλύτερη Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης και της ευεργεσίας» κλπ. Δηλώνεται ότι «άμεσος στόχος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών είναι να συμβάλλει στην κινητροδότηση και αναζήτηση νέων ευεργετών που θα συμβάλλουν τα μάλα στην αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας».

Η κυβέρνηση παραχαράσσει την ελληνική ιστορία, μεταφέροντας στο σήμερα τα δεδομένα της εποχής που η αστική τάξη ήταν δύναμη προόδου απέναντι στις ξεπερασμένες φεουδαρχικές δομές (φιλική εταιρεία, επανάσταση του 1821). Καμία σχέση, βεβαίως, δεν είχε με την ανιδιοτέλεια η προσπάθεια της τότε ανερχόμενης αστικής τάξης, να διοχετεύσει πόρους σε υποδομές – παιδεία – πρόνοια προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ταξικά της συμφέροντα. Σήμερα η πλουτοκρατία είναι ένα παράσιτο στο σώμα της κοινωνίας, η συνέχιση της ύπαρξής της φέρνει μόνο συμφορά και πόνο για τους εργαζόμενους. Τα χρήματα των σύγχρονων φιλάνθρωπων στάζουν αίμα – ήταν και είναι πολύ περισσότερο σήμερα προϊόν κλοπής από τον κόσμο της εργασίας. Άλλωστε το ίδιο το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών και η ΕΕΕ δηλώνουν ως στόχο τη διείσδυση σε νέους τομείς κερδοφορίας. Πρόκειται για ωμή χειραγώγηση της νεολαίας με δηλωμένη την αντικομμουνιστική – αντιμαρξιστική κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι κυβέρνηση - αστικός πολιτικός κόσμος – ΕΕ έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και εκτρέφουν τον «υγιή εθνικισμό» και όχι μόνο… Θέλουν τα σχολειά ανοιχτά σε κάθε τσιράκι του κεφαλαίου και βεβαίως στην ίδια τη διείσδυση των «φιλάνθρωπων – ευεργετών» στα προγράμματα για να γίνουν τα σχολεία ΑΕ. Θέτουν στη διάθεσή τους εκπαιδευτικούς και μαθητές προκειμένου να ανοίξουν νέους δρόμους στην ιδεολογική επέλαση της επιχειρηματικότητας και των ευχαριστιών των θυμάτων αυτής της πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στους θύτες τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν. Να κάνουν πατσαβούρα την εγκύκλιο του αίσχους. Να μη γραφτεί καμία έκθεση στα σχολεία. Να διδαχθεί η αλήθεια για τους «ευεργέτες» του τότε και του σήμερα. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία άνδρα των πολυεθνικών και οι μαθητές πιόνια στα ανήθικα σχέδιά τους.

Αργοστόλι 10/04/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ryzi_0.jpg
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;
Μάθετε ακόμη πώς να το αποθηκεύετε και να το συντηρείται σωστά, με σκοπό όχι μόνο να διατηρήσετε τη γεύση και την υφή του, αλλά πρωτίστως για να...
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;
tameio.jpg
Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2025 - Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με όριο ηλικίας κάτω από τα 62 έτη
Οι προϋποθέσεις σε όρια ηλικίας, έτη ασφάλισης
Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2025 - Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με όριο ηλικίας κάτω από τα 62 έτη