ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ              Εύδηλος 09 /05 /2014

Τηλ: 22750 31026                 Άρ. Πρωτ.:

Φαξ: 22750 31026

Προς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ. Σάμου,

ΜΜΕ, Σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ, ΔΙΔΕ Σάμου

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ

Μαθήματα αυθαιρεσίας και αλαζονείας από τον προϊστάμενο της Α’ βάθμιας Σάμου .

Νέα ήθη επιχειρεί να εγκαινιάσει η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας Σάμου με μια λιτή πλην αποκαλυπτική ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τα “κριτήρια” τοποθέτησης των εκπαιδευτικών  στα σχολεία της Ικαρίας. Η ανακοίνωση (6/10/2014, Αρ. Πρ. Φ24/4892) αφορά την απάντηση της ΔΙΠΕ Σάμου στην ένσταση εκπαιδευτικών που με βάση τα μόρια τους θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα στα σχολεία της επιλογής τους.

Αφού λοιπόν στο σχετικό έγγραφο ο κύριος Ζαβουδάκης αναφέρει ότι δεν υπάρχει «ισχύουσα νομοθεσία» που να ρυθμίζει τις τοποθετήσεις όσων διατίθενται από τη μια βαθμίδα στην άλλη, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους «υπηκόους» του με ποια κριτήρια λειτούργησε τελικά το ΠΥΣΠΕ, για την τοποθέτηση γυμναστών της δευτεροβάθμιας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας. Γιατί ακόμη και αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θεσμικό πλαίσιο,  δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε ότι ένας προϊστάμενος μπορεί να δηλώνει δημόσια ότι τοποθετεί τους συναδέλφους στα σχολεία με αυθαίρετο τρόπο.

Και επειδή η μέχρι σήμερα γνωστή και μόνη αποδεκτή διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία, είναι αυτή που θεωρεί ως κριτήρια τα μόρια και τις αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών καλούμε τον κύριο Ζαβουδάκη να επανατοποθετήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που διατέθηκαν από τη Β’ βάθμια με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Κάθε άλλη διαδικασία που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε διοικητικές αυθαιρεσίες, απορρίπτεται από το κλάδο, δημιουργεί αναστάτωση στους συναδέλφους και μας εξωθεί σε κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Βασίλης                        Δάμαλος Χρήστος

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση