Του Σάββα Φωτιάδη

Καταγγελία Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κε Υπουργέ,

Στις 30 Απριλίου 2015, εκδώσατε την εξ. επείγουσα εγκύκλιο 67647/Γ1,  που αφορούσε στην πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων α) των Τμημάτων Α΄ και  Β΄ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης  και  β) των Τμημάτων Διοικητικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, δηλαδή για 142 Προϊσταμένους σε όλη την Ελλάδα.

Με την παραπάνω εγκύκλιο ζητούσατε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης  να εκδώσουν άμεσα  τις σχετικές Αποφάσεις – Προκηρύξεις και να ξεκινήσουν τη διαδικασία ορισμού και τοποθέτησης Προϊσταμένων στα ανωτέρω τμήματα κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του Ν. 3839/2010.

Σήμερα μετά από 110 ημέρες, όχι μόνο δεν έχουν επιλεγεί οι Προϊστάμενοι, όπως θα όφειλε να είχε πράξει μια σοβαρή  και σύννομη Διοίκηση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, ούτε καν αυτή της Προκήρυξης.

Ρωτάω λοιπόν, κε Υπουργέ:

α) αν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν πιστά τις εγκυκλίους του Υπουργείου ή τις εφαρμόζουν κατά το δοκούν.

β) αν  οι  Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης επέδειξαν  τον ίδιο «ζήλο» και στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, όπου εκεί εφάρμοσαν κατά γράμμα την εγκύκλιο και την διαδικασία.

γ)   αν  οι  Περιφερειακοί  Διευθυντές Εκπαίδευσης με την ανωτέρω πρακτική τους παραβιάζουν το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και διαπράττουν τα πειθαρχικά παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

γ)   αν  οι  Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης με τις παραπάνω πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους, δημιουργούν αρνητικές υπαλληλικές, υπηρεσιακές και  οικονομικές συνέπειες στους διοικούμενους, οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί.

Καταγγέλλω την παρελκυστική αυτή άσκηση διοίκησης, την οποία θα καταγγείλουμε ως Ομοσπονδία  και  στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ζητάω  να δώσετε ρητή εντολή για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας στις Περιφέρειες όπου δεν έχει ξεκινήσει και την ολοκλήρωση της παντού, έως τις 18 Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Φωτιάδης Σάββας

Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ

Αθήνα 18 Αυγούστου  2015

ΠΡΟΣ:   Αν. Υπουργό Παιδείας